Motorizmus

Začiatok predaja novej Triedy S od značky Mercedes-Maybach

Nová Trieda S od značky Mercedes-Maybach kombinuje dokonalosť a špičkové riešenia Triedy S od značky Mercedes-Benz s exkluzivitou a tradíciou značky Maybach.

Rázvor, ktorý sa v porovnaní s dlhou verziou Triedy S od značky Mercedes-Benz zväčšil o 18 centimetrov, prináša absolútne výhody pre cestujúcich na zadných sedadlách. Vďaka sériovým riaditeľským sedadlám a balíku na prevádzku so šoférom sa z oblasti zadných sedadiel stáva komfortné pracovisko a priestor na odpočinok. K tomu prispievajú aj veľké ozdobné prvky z dreva na zadnej strane predných sedadiel a medzi oboma cestujúcimi na zadných sedadlách.

Mercedes-Maybach Triedy S je k dispozícii s dvomi variantmi pohonu: verzia S 580 4MATIC (kombinovaná spotreba paliva: 10,9 – 10,2 l/100 km, kombinované emisie CO2: 248 – 233 g/km)[1] je vybavená osemvalcovým benzínovým motorom (M176) s integrovaným štartovacím generátorom druhej generácie a 48-voltovým elektrickým systémom. Vo verzii Mercedes-Maybach S 680 4MATIC (kombinovaná spotreba paliva: 14,1 – 13,3 l/100 km, kombinované emisie CO2: 322 – 305 g/km)[1] pracuje známy motor V12 (M279), ktorý sa prvýkrát kombinuje s náhonom na všetky kolesá 4MATIC.

Vďaka aktívnej kompenzácii jazdného zvuku je už aj tak veľmi tichý interiér vozidla Mercedes-Maybach Triedy S ešte tichší. Systém podobne ako slúchadlá s potláčaním vonkajšieho zvuku zmierňuje neželané nízkofrekvenčné zvuky pomocou zvukových vĺn s opačnou fázou. Aktívna kompenzácia jazdného zvuku je funkcia špičkového 4D obklopujúceho ozvučovacieho systému Burmester®.

Popri modeloch od značky Mercedes-Maybach rozširuje benzínový motor V8 paletu motorizácii v aktuálnej novej Triede S od značky Mercedes-Benz a to vo verzii S 580 4MATIC (kombinovaná spotreba paliva: 10,6 – 10,0 l/100 km). Táto verzia je k dispozícii s oboma rázvormi a jej cena začína na úrovni 128 988,00 eur.

Prečítajte si aj

Back to top button