Motorizmus

Volkswagen Slovakia získal renomovanú európsku cenu Fabrika roka 2020

Bratislavský závod Volkswagen Slovakia sa stal víťazom jednej z najprestížnejších priemyselných súťaží v Európe. Získal titul Fabrika roka 2020 ako celkový víťaz v hlavnej kategórii. Na súťaži sa môžu zúčastniť výrobné podniky vo všetkých odvetviach s jedným závodom, ako aj s celou spoločnosťou, pričom by mali mať najmenej 100 zamestnancov. Porota súťaže zložená z expertov z priemyslu a vedy volí víťazov s ohľadom na vyplnený dotazník jednotlivých spoločností a na poznatky z osobného auditu. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.  

Za úspechom bratislavského závodu stoja podľa hovorkyne silné kľúčové ukazovatele (KPI) podniku a dynamika zlepšenia vo všetkých výkonnostných oblastiach. „Závod Volkswagen Slovakia je excelentným príkladom systematického kontinuálneho zlepšovacieho procesu a vysoko motivovaného tímu s etablovanou kultúrou riešenia problémov, čo priviedlo závod na vrchol výkonnosti v rámci Európy. Inovatívne riešenia sa systematicky používajú, vyhodnocujú a implementujú,“ zdôvodnila svoje rozhodnutie porota.

V súťaži boli hodnotené atribúty ako hospodárnosť, kvalita, digitalizácia, znižovanie spotreby energie, silný manažment nákladov, ako aj ďalšie podnikové ukazovatele. Predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo Volkswagen Slovakia Oliver Grünberg vníma zisk ocenenia ako prejav veľkého medzinárodného uznania pre celý tím. „V tomto roku odviedol skvelý výkon a po už dobrom vlaňajšku sa znova prekonal. Vďaka nasadeniu a angažovanosti zamestnancov sme sa úspešne uchádzali o výrobu nových produktov, aby sme aj do budúcnosti zabezpečili pracovné miesta,“ uviedol Grünberg.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button