Motorizmus

Veterány v P3 zvyšujú atraktivitu

Veterány v P3 zvyšujú atraktivitu. P3 Bratislava Airport privítal najväčšiu zbierku československých veteránov v Európe. Developeri sa okrem prínosu environmentálnych technológií snažia prostredie veľkých logistických parkov spríjemniť, „poľudštiť“. Popri gastronomických zariadeniach či fitnescentrách ponúkajú aj nový fenomén – múzeum veteránov.

V mestskom logistickom centre P3 Bratislava Airport vznikol unikátny koncept. Do P3 parku ho priniesol nájomca PALK, ktorý prevádzkuje Kaštieľ Pálffy a vinárstvo VIAJUR vo Svätom Jure. V logistickom centre P3 otvorili v rámci areálu parku Oldtimer Gallery – Múzeum veteránov, kde je na dvoch poschodiach a ploche vyše 1 400 m2 vystavených viac ako 80 historických vozidiel z éry „Made in Czechoslovakia“. Súčasťou múzea sú aj priestory vhodné na organizáciu firemných akcií s celkovou kapacitou 1 500 osôb.

P3 Bratislava Airport.

Spoločnosť PALK sa do parku P3 Bratislava Airport nasťahovala ešte v marci 2022, keď tu otvorila distribučné stredisko pre online obchod Selaví a neskôr aj vinotéku Selaví, v ktorých na celkovej ploche 800 m² ponúka okrem exkluzívnych svetových značiek aj slovenské vína, a medzi nimi domácu značku VIAJUR, patriacu do rodiny značiek ZAR. Tá okrem vín rozšírila produkciu aj o výrobu kávy Mozart, remeselného piva Pálffy Brauerei, destilátov, medu a výrobkov z levandule, ktoré návštevníci vinotéky a múzea veteránov môžu ochutnať a kúpiť si priamo na mieste.

Veterány v P3 zvyšujú atraktivitu. Oldtimer Gallery.

Miroslav Balla, obchodný riaditeľ distribučnej spoločnosti Selaví, hovorí:

„Už z názvu Selaví je zrejmé, že cieľom je užívať si život so všetkými príjemnými chvíľami, ktoré k nemu patria a popritom ochutnávať nové chute a skúšať nové veci. Vinotéku aj múzeum veteránov prinášame širokej verejnosti, aby nahliadla, aké je byť v koži pravého bonvivána, ponúkame zážitok chutí v spojení s nádychom histórie. Koncept ako celok vyžaduje veľké industriálne priestory, v ktorých môžeme vystavovať historické vozidlá a súčasne skladovať tovar z distribučnej spoločnosti Selaví. Tešíme sa, že sa nám takéto priestory podarilo nájsť práve v mestskom logistickom centre P3 Bratislava Airport, ktoré je v tesnej blízkosti hlavného mesta, dostupné pre širokú verejnosť a súčasne pripravené flexibilne reagovať na naše potreby v prípade ďalšieho rozšírenia.“

Peter Jánoši, výkonný riaditeľ P3 Logistic Parks v Českej republike a na Slovensku, dopĺňa:

„Spojenie myšlienky vinotéky a múzea historických vozidiel je presnou ukážkou toho, že logistické parky nemusia byť len priemyselným miestom, ale dajú sa využiť aj na oživenie kultúrneho a spoločenského života v meste. To nakoniec potvrdzuje aj záujem širokej verejnosti a počet návštevníkov múzea už od prvého dňa otvorenia.“

Oldtimer Gallery – Múzeum veteránov je otvorené celoročne od stredy do nedele v čase 10:00 – 18:00 hod.

Blízkosť veľkého mesta výhodou

P3 Bratislava Airport sa nachádza na obchvate mesta, blízko exitu D4 a diaľnice D1 a len kilometer od bratislavského letiska. Ponúka až 91 000 m2 moderných obchodných priestorov, s možnosťou postaviť na mieru viac ako 6 000 m2 kancelárskych priestorov. Svojimi priestormi a vybavením je vhodný pre logistiku, retail, e-commerce, ľahkú výrobu a showroomy. Mestsko-biznisový park P3 Bratislava Airport má environmentálnu certifikáciu BREEAM Very Good. Vďaka mimoriadne výhodnej polohe, ľahko dostupnej širokej verejnosti, predstavuje P3 Bratislava Airport vysoko atraktívne prostredie pre široké spektrum využitia, a to nielen pre city logistiku, ale aj pre rôzne formy spoločenského a zábavného využitia.

Zdroj
transport.sk
Editor
Viliam Bujna, zdroj: P3

Prečítajte si aj

Back to top button