Motorizmus

V pondelok vo Volkswagene prerušili výrobu SUV

Výrazný výpadok kapacít na výrobu polovodičov naďalej negatívne ovplyvňuje výrobu v automobilkách. Volkswagen Slovakia v pondelok (26. 7.) prerušil pre chýbajúce čipy na dvoch zmenách výrobu SUV automobilov.

Bratislavský závod očakáva, že problémy s dodávkami polovodičových súčiastok vyvrcholia v treťom štvrťroku a nevylúčil ďalšie prispôsobovanie výroby.

„Aj napriek napätej situácii prišlo doteraz v koncernových závodoch len k fázovitému prispôsobovaniu produkcie. V bratislavskom závode bola v tejto súvislosti dotknutá výroba SUV vozidiel aj v pondelok 26. júla, keď prišlo k dočasnej odstávke výroby v dvoch zmenách,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

Fabriky niektorých dôležitých výrobcov polovodičov v Ázii podľa Kovarovič Makayovej zatvorila nová vlna pandémie ochorenia COVID-19. „Aktuálne vychádzame z toho, že v 3. kvartáli 2021 bude zásobovanie čipmi naďalej veľmi nestále, situácia zostane napätá a čipová kríza zároveň dosiahne svoj vrchol,“ uviedla hovorkyňa. Koncern podľa nej očakáva zlepšenie dostupnosti čipov do konca roka.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button