Motorizmus

V autobusoch nainštalujú označovače s duálnym zobrazením

Senické stredisko Slovenskej autobusovej dopravy Trnava plánuje zakúpiť do svojich autobusov 56 nových strojčekov na výdaj cestovných lístkov. Okrem potrebnej obnovy strojčekov, vzhľadom na ich zastaranosť, to súvisí aj s pripravovaným prechodom na účtovanie v euromene.
     

„S dodávateľom rokujeme o tom, aby softvérová aplikácia v strojčekoch bola prispôsobená už na duálne zobrazenie v slovenských korunách aj v euromene," povedal dnes TASR vedúci senického strediska Jozef Gaža. Podľa neho nedávno vyšlo usmernenie z ministerstva hospodárstva, že autodopravcovia, ktorí sa do augusta nestihnú pripraviť na zobrazovanie v oboch menách, budú musieť na viditeľnom mieste v autobusoch zverejniť cenníky cestovných lístkov. 
V Senici zatiaľ neuvažujú o zmene cien cestovných lístkov. Napríklad v MHD je v súčasnosti základná tarifa 12 Sk (0,40 eura). „Keď bude stanovený konverzný kurz, zaokrúhľovať sa bude na dve desatinné miesta," potvrdil Gaža. 
Dodal, že v prípade prímestskej dopravy SAD Trnava prepočíta cenový výmer kraja, na základe ktorého vyberajú cestovné, a bude ho uvádzať v obidvoch menách. To isté sa týka aj cenového výmeru MHD v meste Senica.

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button