Motorizmus

Škodovka prvýkrát v histórii zlacňuje

Škoda Auto prvýkrát v histórii výrazne znížila ceny všetkých modelov, v niektorých prípadoch až o 100.000 Kč (119.600 Sk). To je jasný dôkaz krízy automobilového priemyslu v Česku. Konštatuje to dnes český denník Mladá fronta Dnes. "Prikročili sme k tomu v dôsledku silnejúceho konkurenčného tlaku a prehlbujúcej sa hospodárskej krízy," uviedla Jana Skočdopolová zo Škody Auto.
     

Automobilka zverejnila nový cenník v stredu, keď svojim dílerom predstavila upravenú verziu octavie, ktorej základná cena je oproti staršiemu modelu o 20.000 Kč nižšia.
Škoda Auto podobne ako väčšina európskych automobiliek bojuje s recesiou v predaji vozidiel. V dôsledku toho bude napríklad celý budúci týždeň výroba nových áut vo všetkých jej českých závodoch stáť.
Automobilka zatiaľ zamestnancov neprepúšťa, ale jej dodávatelia už áno, a to vo veľkom. Napríklad Bosch Diesel oznámil, že zníži počet pracovníkov o ďalších 300 ľudí pre nedostatok objednávok. Automobilový priemysel je pritom pre českú ekonomiku absolútne kľúčový – tvorí pätinu hrubého domáceho produktu (HDP) a zamestnáva státisíce ľudí.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button