Motorizmus

Ministerstvo dopravy zavádza ďalšie opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu

Vlaky, letiská aj poštové služby na Slovensku v súvislosti s novým koronavírusom podliehajú pravidelnej zvýšenej dezinfekcii. Skonštatoval to minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) po rokovaní krízového štábu na ministerstve.

Požiada tiež o zaradenie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) do krízového štábu, keďže práve vlakmi sa v súčasnosti prepravuje značná časť obyvateľstva. V stredu (11. 3.) na vláde chce zároveň požiadať o uvoľnenie financií na ďalší nákup pomôcok.

„Všetky naše podriadené organizácie sú vybavené dezinfekčným materiálom. Už zajtra na vláde požiadam rezort financií o uvoľnenie finančných prostriedkov na ďalší nákup potrebných pomôcok, zvlášť v našich vlakoch. Chcem zdôrazniť, že robíme všetky potrebné preventívne opatrenia, aby sme sa vírusu čo najviac vyhli. Určite nie je dôvod na paniku a všetkých vyzývam, aby sa správali predovšetkým zodpovedne voči svojmu okoliu,“ poznamenal Érsek.

Ministerstvo dopravy zakázalo svojim zamestnancom všetky zahraničné pracovné cesty aj akékoľvek vzdelávacie aktivity, konferencie a rokovania, či iné hromadné stretnutia vo všetkých objektoch ministerstva a mimo neho. Hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká priblížila, že na miestach prvého kontaktu budú zamestnanci vybavení respirátormi a k dispozícii budú tiež dezinfekčné prostriedky.

Ministerstvo dopravy zároveň požiada telekomunikačných operátorov o vytvorenie záložných tímov, aby bola zabezpečená neustála prevádzka v prípade výpadku viacerých zamestnancov spôsobeného ochorením. Rezort súčasne žiada občanov, aby svoje žiadosti týkajúce sa schvaľovania vozidiel podávali elektronicky prostredníctvom Jednotného informačného systému cestnej dopravy www.jiscd.sk.

Prečítajte si aj

Back to top button