Motorizmus

Ktoré sú najvyhľadávanejšie luxusné autá na Instagrame?

Od Jamesa Bonda až po film Rýchlo a zbesilo sú luxusné a high-tech automobily štandardom vyhľadávania na Instagrame. Click4reg Private Plates preto chcela zistiť, ktoré luxusné auto je najviac vyhľadávané na tejto sociálnej sieti – a po preklikaní tisícok hashtagov teraz poznáme výsledky.

Na prvom mieste je jeden z najväčších výrobcov športových automobilov – Porsche. Elegantné a moderné Porsche Panamera získalo ohromných 334 000 hashtagov. Na druhom mieste je BMW s najnovším luxusným modelom BMW radu 7, ktoré získalo celkovo 316 000 hashtagov. Tretie miesto patrí Rolls-Royce Phantom s použitými 250 000 hashtagmi. Automobilka Rolls-Royce sa v zozname 15 najlepších objavuje trikrát, vrátane piateho (hashtagy Rolls-Royce Wraith 233 000) a šiesteho miesta (hashtagy Rolls-Royce Ghost 201 000).

Poradie v druhej desiatke

Až na 13. mieste sa v tejto „štatistike“ umiestnil elektrický model Audi E-Tron, napriek tomu, že ide o omnoho ekologickejšie auto v porovnaní s top 10-kou. E-Tron za svoj dizajn získal „iba“ 58 800 hashtagov. Na 14. mieste je tvrdé a luxusné SUV – Land Rover Range Rover dostal celkovo 35 700 hashtagov. Napriek tomu, že je robustný a odolný v akomkoľvek počasí, neteší sa na Instagrame takej popularite ako Porsche Panamera. Posledné miesto rebríčka patrí spoločnosti Jaguar. Jej model I-Pace dostal 29 500 označení mriežkou.

Top 15 najvyhľadávanejších luxusných automobilov na Instagrame:

* Zoznamy používané pri výbere najluxusnejších automobilov vytvorili Auto Express, Top Gear a Motor Way. Údaje predstavujú údaje zo služby Instagram naživo, zhromaždené 17. 11. 2020. Zahrnuté boli aj variácie hashtagov.

V spolupráci
transport.sk
Back to top button