Motorizmus

Faurecia ukončuje výrobu hliníkových dekoratívnych prvkov v Európe

Francúzsky automobilový dodávateľ Faurecia plánuje do konca tohto roka zatvoriť svoju prevádzku v rakúskom Kennelbachu, čo znamená stratu 127 pracovných miest. Ďalších sedem miest bude zrušených v Mníchove.

Podľa štvrtkového oznámenia spoločnosti začne vedenie rokovať s podnikovými odbormi o sociálnom pláne. V Kennelbachu sa vyrábajú hliníkové dekoratívne lišty pre prístrojové dosky, stredové konzoly a dverové panely. Ich konkurencieschopnosť v porovnaní s ostatnými výrobcami, najmä z Ázie, je nízka a navyše vznikli nadmerné kapacity. Situáciu komplikuje aj klesajúci trend používania hliníka, ktorý sa pomaly nahrádza inými materiálmi, napríklad plastami, lakovanými povrchmi či drevom.

„Spoločnosť prijala strategické rozhodnutie o ukončení výroby hliníkových dekoratívnych prvkov v Európe,“ cituje z vyhlásenia firmy agentúra APA. Faurecia v roku 2011 prevzala Kennelbach od spoločnosti Angell-Demmel a ešte v roku 2019 zvýšila produkciu a zamestnala celkovo 240 ľudí. Spoločnosť v roku 2019 dosiahla tržby 17,8 miliardy eur, mala celkovo 115.500 zamestnancov a v súčasnosti prevádzkuje 248 fabrík v 37 krajinách.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button