Motorizmus

Daimler bude vyrábať v Indii nákladné autá

Daimler bude v budúcnosti vyrábať v juhoindickom meste Čennai v spoločnom indicko-nemeckom podniku Daimler Hero Motor nákladné automobily. Rozhodnutie umiestniť novú kapacitu v Čennai, štvrtom najväčšom meste Indie, ovplyvnili blízkosť základných dodávateľov autokomponentov, dobrá cestná infraštruktúra a dostatok kvalifikovaných pracovníkov. Daimler to uviedol dnes v Stuttgarte. Asi 80 % potrebných autodielcov a súčiastok sa bude vyrábať v okolí nového montážneho závodu.
 

Automobilka by mala od roku 2010 vyrábať ročne 70.000 vozidiel a neskôr by mala ich produkciu zvyšovať podľa dopytu na trhu. Počíta sa však aj s exportom vozidiel.
Výstavba automobilky sa začne už onedlho. 
Daimler a Hero Group založili v apríli spoločný podnik na výrobu úžitkových vozidiel. Jeho investície by mali v nasledujúcich piatich rokoch dosiahnuť 700 miliónov eur (21,18 miliardy Sk). Z nich by mal investovať Daimler, ktorý má v spoločnom podniku 60-% podiel, 220 miliónov eur (6,66 miliardy Sk).
Indická rodina Munjal založila pred časom zmiešaný koncern Hero, ktorý v minulom roku dosiahol tržby 2,5 miliardy eur (75,67 miliardy Sk). Spoločný podnik Hery a Hondy sa považuje za najväčšieho výrobcu motocyklov na svete. 
Daimler v septembri minulého roka informoval, že s indickým podnikom Sutlej Motors Busse bude v meste Pune montovať pre indický trh mercedesy.
 

Prečítajte si aj

Back to top button