Letecká doprava

Z Bratislavy sa bude lietať aj do Vietnamu

Z Bratislavy sa bude lietať aj do Vietnamu. Destinácie, s ktorými bude mať Bratislava priame letecké spojenie sa rozšíria o Vietnam, Dominikánsku republiku a Kubu.

Lety od jesene spustí skupina DER Touristik Eastern Europe, ktorá uzavrela exkluzívny kontrakt so španielskymi aerolinkami World2fly. Informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Tóthová. „Hodnota kontraktu pre tohtoročnú zimnú sezónu presahuje 21 miliónov eur,“ priblížila Tóthová. Cestovným kanceláriám Fischer a Kartago Tours, ktoré skupina DER Touristik Eastern Europe zastrešuje, zaručuje zmluva od konca októbra tri lety týždenne na vietnamský ostrov Phu Quoc, do dominikánskej Punta Cany a kubánskej Santa Clary. Podľa predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Letiska M. R. Štefánika Dušana Keketiho ide o mimoriadnu príležitosť aj pre letisko.

DER Touristik Eastern Europe pôsobí okrem slovenského aj na českom, poľskom, maďarskom a rumunskom trhu. To využije pri leteckých rotáciách u všetkých troch spomínaných destinácií. „Lietadlo odštartuje vždy z Bratislavy, poletí do Prahy na dotankovanie a z pražského letiska už potom priamo do destinácie. Spiatočný let bude smerovať znova najskôr do Prahy a následne potom pokračovať do Bratislavy,“ dodal predseda predstavenstva skupiny Jiří Jelínek.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button