Letecká doprava

Z Bratislavy sa bude dať priamo lietať do Atén

Z Bratislavy sa bude dať priamo lietať do Atén. Na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave pribudnú nové pravidelné letecké destinácie.

Prvou je priame spojenie do Atén, druhou destináciou je linka do druhého najväčšieho litovského mesta Kaunas. Do oboch miest je už možné zakúpiť letenky. Informovala o tom PR špecialistka bratislavského letiska Veronika Hauswaldová. Priama linka do metropoly Grécka bude spustená od 5. júna 2023, a to dvakrát týždenne, v pondelok a vo štvrtok.

Z Bratislavy sa bude dať priamo lietať do Atén

„Atény sú zároveň výbornou prestupnou stanicou do ďalších destinácií v Ázii či v Afrike. Linku bude prevádzkovať grécka spoločnosť Aegean Airlines,“ uviedla Hauswaldová. Lietať sa bude s lietadlami Airbus A320 neo, ktoré majú kapacitu 180 cestujúcich a už teraz je možné si zakúpiť aj biznis triedu. Súčasťou palubného servisu je jedlo a pitie či wifi signál. Let do Atén trvá približne dve hodiny.

Priamu linku z Bratislavy do litovského mesta Kaunas bude prevádzkovať Ryanair od 27. marca 2023. Linka bude vybavovaná trikrát týždenne, v pondelok, stredu a piatok. Kaunas je vzdialený od hlavného litovského mesta Vilnius približne hodinu cesty. Priamy let do Kaunasu trvá menej než dve hodiny.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button