Letecká doprava

Viedeň odložila rozhodnutie o predaji Austrian Airlines

Rozhodnutie o predaji rakúskych aerolínií Austrian Airlines odložila vláda do konca decembra tohto roka. Agentúra AP s odvolaním sa na rakúsku tlačovú agentúru APA informovala, že ministerstvo financií predĺži štátnemu holdingu ÖIAG, ktorý má privatizáciu na starosti, mandát na jej zrealizovanie do 31. decembra.  
      

O predĺženie mandátu požiadal vládu práve ÖIAG, pretože ponuky zahrňovali aj podmienky, ktoré holding nemôže riešiť sám. Podľa neho tieto ponuky zahŕňajú aj žiadosť o "dotácie vlády na posilnenie finančnej základne Austrian Airlines".
Spoločnosť, ktorej 41,6 % chce vláda predať, má dlhy 900 miliónov eur (27,11 miliardy Sk) a navyše oznámila, že za tento finančný rok očakáva čistú stratu do 125 miliónov eur (3,77 miliardy Sk).
Vedenie ÖIAG zároveň uviedlo, že v hre sú stále ešte dvaja hráči. Podľa vyjadrení šéfa holdingu Petra Michaelisa sú na stole stále dve ponuky, aj keď sa v ostatných dňoch hovorilo, že ostala už len Lufthansa. Na otázku novinárov však Michaelis odmietol konkretizovať, či v prípade druhej firmy ide o ruskú spoločnosť S7.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button