Letecká doprava

Od stredy je možné letieť z Bratislavy do Manchestru

S frekvenciou dvakrát týždenne, v stredu a v piatok, začína pravidelné lety z Manchestru na Slovensko prevádzkovať dopravca Ryanair.

Vo štvrtok (23. 7.) spustí z Bratislavy aj pravidelné lety do Edinburghu a Birminghamu. Informovala o tom hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková.
Do Edinburghu sa bude z Bratislavy lietať vo štvrtok a v nedeľu. Rovnako dvakrát týždenne budú môcť cestujúci využiť lety z hlavného mesta SR aj do Birminghamu a späť. Dopravca bude do tejto destinácie lietať vždy vo štvrtok a v sobotu.

Lety z destinácií vo Veľkej Británii sú umožnené po zákaze letov z dôvodu pandémie nového koronavírusu od pondelka (20. 7.). Z Letiska M. R. Štefánika možno do Spojeného kráľovstva využiť počas letného letového poriadku štyri pravidelné linky dopravcu Ryanair, a to Londýn-Stansted, Manchester, Birmingham, Edinburgh, a linku do Londýna-Lutonu a z neho, ktorú zabezpečuje letecká spoločnosť Wizz Air.

Ševčíková zároveň skonštatovala, že cestujúci, ktorí využívajú pravidelné linky z bratislavského letiska do Dublinu, už nebudú musieť absolvovať po prílete do Írska povinnú domácu karanténu. Počet týždenných letov medzi Bratislavou a Dublinom zvyšuje dopravca Ryanair od augusta zo súčasných troch na päť letov týždenne. Lietať z Letiska M. R. Štefánika do Dublinu a späť bude každý deň okrem pondelka a soboty.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button