Letecká doprava

Bratislavské letisko vybavilo pol milióna cestujúcich

Bratislavské letisko vybavilo pol milióna cestujúcich. V prvom polroku vybavilo bratislavské letisko pol milióna cestujúcich.

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave vybavilo v 1. polroku 2022 spolu na prílete a odlete 496 977 cestujúcich. Je to viac ako za celý rok 2021. V júni pritom bolo odbavených spolu na prílete a odlete 170 783 pasažierov, čo je najviac od októbra 2019. Informovala o tom PR špecialistka bratislavského letiska Veronika Hauswaldová.

Miera obnovy počtu cestujúcich z roku 2019 dosiahla za jún rekord, a to 72 %, pričom máj bol na úrovni 60 %. „Týmto výsledkom sa tešíme, je za tým však tvrdá práca a ohromné množstvo prípravy a koordinácie zamestnancov, vzhľadom na celkovú náročnú situáciu v cestovnom ruchu,“ skonštatoval predseda predstavenstva a generálny riaditeľ bratislavského letiska Dušan Keketi. Od začiatku januára do konca júna sa zároveň uskutočnilo na letisku 11 266 vzletov a pristátí, pričom v samotnom júni to bolo 2705 letov.

Bratislavské letisko vybavilo pol milióna cestujúcich

Medzi najpopulárnejšie destinácie sa v júni zaradila Antalya v Turecku, druhé miesto si drží Londýn a tretie obsadila Hurghada. Z pohľadu pravidelnej dopravy v júni smerovali pasažieri do destinácií Londýn, Miláno a tretie miesto patrilo Sofii. Tá sa tak zaradila pred Dublin. V charterovej doprave v júni výrazne dominovala Antalya. Najviac cestujúcich bolo v júni vybavených leteckým dopravcom Ryanair, Smartwings a Wizz Air.

Letisko M. R. Štefánika očakáva aj naďalej podobné čísla počas tohtoročnej letnej sezóny. Vzhľadom na súčasnú náročnú situáciu na viacerých európskych letiskách však prosí cestujúcich o trpezlivosť v čase vysokej dopravnej špičky, napríklad pri odbavovacom procese pred odletom, pri prílete a odlete viacerých letov a najmä pri meškaní lietadiel smerom zo zahraničia.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button