Letecká doprava

Bratislavské letisko členom ACI Europe

Bratislavské letisko členom ACI Europe. Letisko M. R. Štefánika v Bratislave sa v marci tohto roka stalo členom medzinárodného združenia európskych letísk Airports Council International.

Ide o prestížne zoskupenie letísk združujúce viac ako 500 letísk v 55 krajinách Európy. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová. Vďaka členstvu v tomto zoskupení sa podľa generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva letiska Dušana Keketiho bude môcť bratislavské letisko zúčastňovať na odborných diskusiách, ktoré ACI Europe zastrešuje.

„Členstvo v ACI Europe pomáha letiskám zjednotiť postupy v pokrízovom období spojenom s pandémiou nového koronavírusu, je spoločným hlasom letísk pri tvorbe legislatívy na úrovni EÚ a poskytuje členský informačný servis k aktuálnym témam v leteckom odvetví. Zároveň otvára aj dôležité témy, akými sú dlhodobá udržateľnosť letísk, karbónová neutrálnosť, brexit, no umožňuje aj školenia pre zamestnancov letísk,“ opísal generálny riaditeľ.

Bratislavské letisko členom ACI Europe

Zoskupenie Airports Council International bolo založené v roku 199. Je jediným celosvetovým združením letísk, ktoré zastupuje napríklad obchodné záujmy letísk vo vzťahu k vládnym inštitúciám. Vyvíja tiež štandardy a prevádzkové normy na letiskách. Organizuje školenia a tréningy pre zamestnancov letísk či poskytuje rady a informácie jednotlivým letiskám.

Angažovalo sa v pomoci letiskám a koordinácii postupov počas krízy spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Ako aj v aktuálne prebiehajúcom vojenskom konflikte, ktorý zasiahol okrem iného aj ukrajinské letiská.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button