Letecká doprava

Austrian sa postupne zbavuje lietadiel

Rakúske aerolínie Austrian Airlines, patriace do skupiny Lufthansa, už minulý rok oznámili, že sa postupne v priebehu dvoch rokov zbavia spolu 28 lietadiel. Prvé z nich opustí flotilu v marci.

Prvý z troch Boeingov 767-300ER s registráciou OE-LAT, ktorý bude vyradený v marci, bol vyrobený v roku 1991 a vo flotile Austrianu slúžil 20 rokov, odkedy v roku 2001 rakúske aerolínie prevzali konkurenčné Lauda Air. Posledný let s pasažiermi absolvoval Boeing OE-LAT 10. januára 2021. V najbližších týždňoch podstúpi všetky procedúry potrebné pre odovzdanie a transfer do USA, kam odletí v spomínanom marci 2021.  Podľa portálu AeroTelegraph ho tam čaká prestavba na nákaldnú verziu.

Dva ďalšie Boeingy 767 (OE-LAX a OE-LAW) by flotilu mali podľa plánov opustiť na jeseň tohto roku. Dovtedy budú oba stroje v prevádzke. S priemerným vekom 28,5 roka ide o najstaršie lietadlá vo flotile Austrianu. Do začiatku roka 2022 opustí flotilu aerolínií 28 strojov. Okrem troch spomínaných Boeingov aj 18 turbovrtuľových strojov Dash a 7 Airbusov A319. Desať turbovrtuľových Dashov už letku opustilo, zvyšných 8 bude postupne vyradených od konca marca 2021. Od začiatku roka 2022 teda bude flotilu rakúskeho leteckého dopravcu tvoriť 60 lietadiel. Spoločnosť týmto reaguje na klesajúci záujem o leteckú dopravu.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button