Letecká doprava

100-tisíc vybavených cestujúcich na bratislavskom letisku

100-tisíc vybavených cestujúcich na bratislavskom letisku. Bratislavské letisko prekročilo v máji hranicu 100 000 vybavených cestujúcich.

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave prekročilo v tomto roku po prvý raz hranicu 100 000 vybavených cestujúcich za mesiac. V máji vybavilo spolu na prílete a odlete 100 124 cestujúcich, pričom vlani v máji, v období pandémie COVID-19, to bolo len 3088 osôb. Spolu za prvých päť mesiacov roka vybavilo letisko v Bratislave už 326 194 prilietajúcich a odlietajúcich cestujúcich. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová.

100-tisíc vybavených cestujúcich na bratislavskom letisku

Od začiatku januára do konca mája sa podľa hovorkyne uskutočnilo na letisku 8561 vzletov a pristátí. V samotnom máji to pritom bolo 2254 letov, teda dvakrát toľko ako počas minuloročného mája. Najviac cestujúcich vybavili v piatom mesiaci roka dopravcovia Ryanair, Wizz Air, Smartwings a Air Cairo. „Cestujúci smerovali po odlete z Bratislavy v máji najmä do destinácií Londýn (obe letiská Stansted a Luton) a Miláno a na treťom mieste dominovala bulharská Sofia, ktorá predbehla z hľadiska počtu cestujúcich aj írsky Dublin. Do Sofie a z nej zabezpečujú pravidelné lety dvaja dopravcovia – Ryanair aj Wizz Air,“ priblížila Demovičová.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button