Cestná doprava

Zhotoviteľ D4/R7 opraví časť rozostavaného násypu na D4

Zhotoviteľ stavby nultého bratislavského obchvatu D4R7 Construction doložil na Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR ďalšie dokumenty. Zároveň navrhuje plán sanácie pre najkritickejšiu časť problematického úseku. Informoval o tom zhotoviteľ s tým, že je pripravený časť rozostavaného násypu na D4 bezodkladne opraviť.

„V časti rozostavaného násypu úseku D4 bol nezávislými analýzami a posúdeniami Slovenskej technickej univerzity preukázaný nesúlad požadovaných stavebno-technických vlastností stavebného materiálu s platnou technickou normou pre výstavbu cestných komunikácií,“ priblížil zhotoviteľ. Tento úsek je preto pripravený opraviť a nesúlad odstrániť. Zároveň predložil rezortu dopravy plán sanačných opatrení násypu navrhnutých autorizovaným projektantom.

Zhotoviteľ súčasne ubezpečil, že je prioritou dokončiť rozostavaný násyp diaľnice D4 v čo najkratšom čase, aby vplyvom počasia a iných okolností nedošlo k jeho degradácii a neprimeranému časovému sklzu výstavby. „Spoločnosť D4R7 Construction chce čo najskôr odovzdať diaľnicu D4 v prospech širokej motoristickej verejnosti, napojiť ju na existujúce úseky diaľnic, ako aj už využívaný úsek rýchlostnej cesty R7,“ dodal zhotoviteľ.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button