Cestná doprava

Začne sa rekonštrukcia mosta v Hlohovci

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začína s dlhoočakávanou opravou cestného mosta cez rieku Váh v Hlohovci. Po veľkonočných sviatkoch ho uzavrie pre dopravu, uzávera potrvá podľa predsedu kraja Jozefa Viskupiča maximálne pol roka. Víťazom verejného obstarávania sa stalo združenie dvoch banskobystrických firiem SMS a Stavomontáže Kovo – Sklo.

„Ako sme sľúbili, púšťame sa do komplexnej rekonštrukcie cestného mosta v Hlohovci. Jeho technický stav je veľmi zlý, jeho konštrukcia bola naposledy významnejšie opravovaná ešte v 80. rokoch minulého storočia. Po diagnostike mosta sme v lete 2019 vylúčili nákladnú dopravu s váhou viac ako 12 ton, aby sme spomalili tempo jeho degradácie a nemuseli pristupovať k ďalším obmedzeniam, ako je napríklad zúženie jazdných pruhov či zníženie rýchlosti jazdy. Našim cieľom je stabilizovať statiku mosta, čo výrazne predĺži jeho životnosť. V rámci rekonštrukcie most rozšírime, pribudnú chodníky a cyklotrasy po oboch jeho stranách,“ uviedol Viskupič s tým, že kraj v decembri minulého roka podal žiadosť o spolufinancovanie investície z eurofondov.

Prípravné práce na 343 metrov dlhom moste ležiacom na ceste II/513 sa začnú vo februári. „So zhotoviteľom sme navrhli harmonogram prác tak, aby obmedzili obyvateľov a návštevníkov Hlohovca čo najmenej. Chcem poprosiť všetkých o trpezlivosť,“ dodal Viskupič. Oficiálne odovzdanie staveniska zhotoviteľovi je naplánované na 9. februára.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button