Cestná doprava

Výstavba košickej cesty R2

Výstavba košickej cesty R2. Základný kameň stavby rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany v pondelok slávnostne poklepali.

Nový 14-kilometrový úsek bude súčasťou juhovýchodného obchvatu krajského mesta a prepojí diaľnicu D1 s rýchlostnou cestou R4. Hotový by mal byť v roku 2025, potvrdil minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Výstavba košickej R2 bude stáť 132,6 milióna eur, financovanie je zabezpečené z prostriedkov Európskej únie. Pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) dielo realizuje spoločnosť Eurovia SK. Nová komunikácia začína križovatkou Košice, juh a končí križovatkou Hrašovík.

https://www.facebook.com/mindop.sk/videos/336733198556363

Počiatočné práce podľa zhotoviteľa zahŕňajú vytýčenie trvalých a dočasných záberov, ich kontrolu a vytýčenie existujúcich inžinierskych sietí za účasti ich správcov. Na siedmich miestach sa zriadia vjazdy na stavenisko a osadí sa dočasné dopravné značenie. Vybudujú sa prístupové cesty a zriadi sa šesť stavebných dvorov. Súčasne budú prebiehať pyrotechnické a archeologické prieskumy.

Základný kameň stavby poklepali v košickom Kulturparku. Výstavbu privítali aj prezidentka SR Zuzana Čaputová, predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka či primátor Košíc Jaroslav Polaček.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASRFoto: ilustračné/FB/Národná diaľničná spoločnosť

Prečítajte si aj

Back to top button