Cestná doprava

Výrobca pneumatík Goodyear zvýšil kvartálny zisk

Výrobca pneumatík Goodyear zvýšil kvartálny zisk. Americký výrobca pneumatík Goodyear Tire & Rubber oznámil za 2. kvartál rast zisku na viac než dvojnásobok, keď tržby vzrástli takmer o tretinu.

Výsledky spoločnosti podporila akvizícia konkurenčnej firmy, zvýšený objem predaja a lepší cenový mix. Informoval o tom server RTTNews. Čistý zisk spoločnosti dosiahol v 2. štvrťroku 166 miliónov USD (162,22 milióna eur), čo na akciu predstavuje 58 centov. V rovnakom období minulého roka vykázala firma zisk 67 miliónov USD (27 centov/akcia). Bez započítania mimoriadnych položiek oznámil Goodyear upravený zisk na úrovni 131 miliónov USD. Na akciu to znamená 46 centov. Spoločnosť tak prekonala očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom na úrovni 34 centov.

Výrobca pneumatík Goodyear zvýšil kvartálny zisk

Tržby sa zvýšili o 31 % na 5,21 miliardy USD. Aj v tomto prípade firma Goodyear prekonala očakávania, keď analytici počítali s rastom tržieb na 4,98 miliardy USD. Výsledky výrazne podporil zvýšený objem predaja, rast dosiahol 21 %. Zlepšil sa aj cenový mix a navyše, kvartálne výsledky v nemalej miere ovplyvnila akvizícia konkurenčnej firmy Cooper Tire. Najvýraznejšie sa zvýšili tržby v Amerikách. Na tomto trhu dosiahol rast 40 %. V regióne Európa, Blízky východ a Afrika vzrástli tržby firmy Goodyear o 22 % a v regióne Ázia-Tichomorie o 15 %.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button