Cestná doprava

Volkswagen chce rozšíriť výrobu ID.Buzz

Volkswagen chce rozšíriť výrobu ID.Buzz. Nemecká automobilová skupina Volkswagen (VW) plánuje rozšíriť časť výroby svojej novej elektrickej dodávky ID.Buzz aj mimo hlavného závodu v meste Hannover.

Kapacita hlavného závodu pre tento model je zatiaľ 130 000 vozidiel ročne, povedal pre DPA šéf divízie úžitkových vozidiel VW Carsten Intra. V závode v Hannoveri je možné vyrobiť až 150 000 dodávok ročne. Ale pripravuje sa aj pre projekty dcérskych spoločností Audi a Bentley, takže priestor v ňom je momentálne obmedzený. „Dokázali by sme si predstaviť zriadenie centra pre ID.Buzz v jednom z našich dvoch závodov v Poľsku,“ naznačil Intra.

Prečítajte si aj

Volkswagen chce rozšíriť výrobu ID.Buzz

Tieto závody by nemali na starosti úplnú výrobu, ale skôr jednotlivé oblasti výrobného procesu, vysvetlil. Prvé dodávky ID.Buzz naplánovali na október. Doteraz bolo objednaných takmer 14 000 kusov, väčšinou od zákazníkov, „ktorí si auto ešte nevyskúšali, ani ho nevideli naživo“, povedal Intra. Približne 6000 kusov však automobilka pošle najskôr predajcom ako modely do showroomov. „Práve preto momentálne pracujeme s dodacou lehotou približne pol roka,“ dodal Intra.

Šéf divízie úžitkových vozidiel VW Carsten Intra (vpravo) a člen predstavenstva VW Lars Krause pózujú pred novou elektrickou dodávkou ID.Buzz na medzinárodnom autosalóne v Hannoveri (Zdroj: TASR/DPA)

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button