Cestná doprava

V Michalovciach vzniká autobusová stanica novej generácie

Autobusová stanica, ktorá vzniká v blízkosti železničnej stanice v Michalovciach, bude najmodernejšou v Košickom kraji. Povedal to v stredu pre médiá generálny riaditeľ spoločnosti Arriva Michalovce Gejza Sačko počas kontrolného dňa na stavenisku.
      
„Budú tu digitálne informačné tabule pre cestujúcich, ktoré budú spojené priamo s GPS v autobuse, bude sa môcť signalizovať, či autobus mešká, či príde načas alebo kedy odíde,“ povedal s tým, že podobný systém chce spoločnosť, vlastniaca pozemok, na ktorom nová autobusová stanica vzniká, časom nainštalovať i na susediacu stanicu vo vlastníctve mesta. Aby sa tiež oba celky zjednotili, budú prepojené zastrešením, ktoré povedie až k železničnej stanici.

📣 Spoločnosť ARRIVA Michalovce minulý mesiac začala v Michalovce – srdce Zemplína s výstavbou novej autobusovej stanice….

Uverejnil používateľ ARRIVA na Slovensku Streda 20. mája 2020

Stavba, ktorej predpokladané náklady predstavujú sumu približne 1,3 milióna eur, bude poskytovať priestor pre šesť nástupíšť, tri výstupištia, 21 parkovacích miest pre osobné autá a 38 parkovacích miest pre autobusy. Sačko predpokladá, že sa priestorom bude denne pohybovať päť až šesť tisíc ľudí. Ako doplnil, verejnosti by mala autobusová stanica novej generácie slúžiť od konca októbra tohto roka.
      
Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka od investície, z ktorej 1.000.000 eur predstavuje nenávratný finančný príspevok sprostredkovaný krajom z Integrovaného regionálneho operačného programu, očakáva zvýšenie záujmu o cestovanie hromadnou dopravou. „Záťaž na cestnú sieť je neúnosná,“ uviedol v stredu v tejto súvislosti s tým, že kvalitné služby v oblasti hromadnej dopravy sú predpokladom na zníženie využívania individuálnej automobilovej dopravy. Vznikajúcu autobusovú stanicu v Michalovciach vníma ako „prístupový bod“ nielen pre mesto, ale i celý dolný Zemplín.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button