Cestná doprava

Uzávera tunelov počas jarnej údržby

Uzávera tunelov počas jarnej údržby. Pravidelná jarná údržba si vyžiada úplnú uzáveru diaľničných tunelov.

Pričom na dopravné obmedzenia sa musia vodiči pripraviť vo vybraných termínoch od apríla do júna v tuneloch Sitina, Horelica, Šibenik, Považský Chlmec, Bôrik, Prešov, Žilina, Ovčiarsko, Branisko, Svrčinovec, Poľana a v podjazde Lučivná. Informovala o tom hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

Tunely NDS uzatvorí vo vybraných termínoch väčšinou vo večerných a nočných hodinách. Pričom dopravu diaľničiari presmerujú na súbežné cestné komunikácie. Napríklad Sitinu úplne uzatvoria vo večerných a nočných hodinách od 1. apríla do 10. apríla. Tunel Horelica od 8. do 10. apríla.

Uzávera tunelov počas jarnej údržby

Na uzáveru ľavej rúry tunela Šibenik sa musia vodiči pripraviť od 22. do 24. apríla. Na uzáveru pravej rúry tunela od 23. do 24. apríla. Tunel Považský Chlmec pre motoristov zneprístupia od 28. apríla do 1. mája. Ľavá rúra tunela Bôrik od 6. do 7. mája a jeho pravá rúra od 7. do 8. mája.

Ľavú rúru tunela Prešov uzatvoria od 13. do 20. mája, jeho pravá rúra od 14. do 20. mája. Uzávera tunelov Žilina a Ovčiarsko potrvá od 18. do 22. mája, tunela Branisko od 21. do 27. mája. Svrčinovec a Poľana uzatvoria od 27. do 29. mája. Ľavá rúra podjazdu Lučivná 25. júna a jeho pravá rúra 26. júna.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button