Cestná doprava

Unimog a Zetros ako „Terénne vozidlá roka 2022“

Unimog a Zetros ako „Terénne vozidlá roka 2022“. Unimog a Zetros presviedčajú fanúšikov jazdy v teréne ako „Terénne vozidlá roka 2022“.

Čitatelia magazínu OFF ROAD odovzdali svoje hlasy Unimogu a Zetrosu, ktoré sa umiestnili na prvom mieste vo svojej kategórii a získali titul „Terénne vozidlo roka 2022“. To dokazuje, že tradičné modely od Mercedes-Benz Special Trucks sú prvou voľbou čitateľov pokiaľ sa jedná o pracovné nasadenie vozidla alebo spoločníka na cestovanie.

Tento rok takmer 40 000 čitateľov odovzdalo svoje hlasy 167 vozidlám. Unimog bol zvolený za víťaza v kategórii špeciálnych vozidiel už 18-ty krát po sebe s podielom 43,9 % hlasov. V kategórii cestovných vozidiel čitatelia hlasovaním rozhodli, že prvé miesto bude patriť Mercedes-Benz Zetros. Dr. Ralf Forcher, vedúci Mercedes-Benz Special Trucks, má radosť za všetkých svojich kolegov: „Toto ocenenie nás robí obzvlášť hrdými a je hnacou silou do budúcnosti.“

Unimog und Zetros überzeugen Offroad-Fans

Unimog: Vývojová práca za sedem desaťročí sa vypláca

Terénny Unimog má portálové nápravy a rám odolný voči skrúteniu. V kombinácii s pripojiteľným pohonom všetkých kolies, pozdĺžnou uzávierkou a uzávierkou diferenciálu na oboch nápravách zaisťuje potrebnú trakciu a kontrolu aj v náročnom teréne. Okrem toho sa dá tlak v pneumatikách upravovať počas jazdy prostredníctvom prednastavených režimov „Cesta“, „Terén“ a „Piesok“ stlačením tlačidla.

Prechody cez rieku sú reálne aj vďaka schopnosti brodiť sa až do hĺbky 1,2 metra. S prípustnou celkovou hmotnosťou 7,49 až 14,5 tony sa Unimog hodí ako nosné vozidlo pre početné nadstavby, ktoré ho predurčujú na spoľahlivé pracovné využitie, ako terénny obytný automobil alebo ako expedičné vozidlo.

Unimog a Zetros ako „Terénne vozidlá roka 2022“

Unimog und Zetros überzeugen Offroad-Fans

Zetros: Prevedie cestujúcich do cieľa v akomkoľvek teréne a bez odbočiek

Zetros sa zúčastnil v čitateľskej ankete v prevedení ako luxusný obytný automobil. Štandardne sa vodič a pasažieri môžu spoľahnúť na stály pohon všetkých kolies a uzávierky diferenciálov všetkých náprav. V kombinácii s veľkým uhlom nájazdu a výkonnou dvojstupňovou rozdeľovacou prevodovkou umožňuje robustné vozidlo pohyb takmer v akomkoľvek teréne.

Poloha sedenia za prednou nápravou zaisťuje relatívne pohodlnú jazdu aj v extrémnom teréne v lese, púšti alebo horách. S obytným vozidlom Zetros sa jednotliví cestujúci dostanú bez obchádzky na miesta, ktoré sú inak dostupné len pre pár ľudí.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button