Cestná doprava

Trnavský Stellantis chystá zmeny vo výrobe, preinvestuje 180 miliónov eur

Trnavská automobilka Stellantis Slovakia plánuje preinvestovať približne 180 miliónov eur. Firma sa tak pripravuje na výrobu nových modelov automobilov, ktoré by mali nahradiť súčasne vyrábaný sortiment.

Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informoval premiér Eduard Heger (OĽANO). Pôjde o segment malých automobilov, z ktorých veľká časť bude elektrických. Konkrétne modely a značky však nespresnili.

Prečítajte si aj

„Trnava získala od koncernu nový výrobný program a bude sa jednať o investíciu vo výške 180 miliónov eur,“ povedal Heger. Pripomenul, že automobilka od roku 2005 preinvestovala na Slovensku 1,2 miliardy eur a vyrobila takmer štyri milióny automobilov.

Prvé nové modely by mali zísť z výrobnej linky koncom budúceho roka. Automobilka podľa premiéra požiadala aj o štátnu pomoc, no zatiaľ o nej nebolo rozhodnuté.

Automobilka Stellantis Slovakia priamo zamestnáva 4000 ľudí a ďalších 20 000 pracuje pre jej subdodávateľov. Minister financií Igor Matovič (OĽANO) zdôraznil, že investíciu a nový výrobný program vedenie koncernu umiestni do Trnavy, napriek obrovskému konkurenčnému tlaku 24 sesterských závodov po celej Európe.

„Ak chcela vyhrať Trnava tento súboj v rámci vlastnej firmy o túto perspektívu, o novú budúcnosť, museli presvedčiť, že Trnava za to stojí, že zamestnanci dokážu produkovať mimoriadne vysokú kvalitu,“ dodal Matovič.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button