Cestná doprava

Súťaž na dodanie technológie tunela Višňové

Súťaž na dodanie technológie tunela Višňové. Súťaž na dodanie technologického vybavenia diaľničného tunela Višňové v súčasnosti vyhodnocujú. Predseda predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Vladimír Jacko o tom informoval v tomto týždni v Krásne nad Kysucou s tým, že obálky s ponukami otvorili 2. marca.

Tender vyhlásili v lete minulého roka. Hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková vtedy uviedla, že predpoklad hodnoty zákazky je takmer 71,5 milióna eur. V rámci súťaže dostala diaľničná spoločnosť vyše 600 otázok. „Musíme rešpektovať to, čo platí v zákone o verejnom obstarávaní, že každý uchádzač má právo na otázky a na odpoveď. Ak sú na trhu hráči, ktorí vedia, že ďalší tunel sa tak skoro robiť nebude, hrajú o čas. Tiež o to, aby každý z nich získal čo najviac informácií, aby dostal túto zákazku. My nevieme nič robiť, len slušne v zmysle zákona odpovedať. Preto sa to takto naťahovalo,“ vysvetlil Jacko.

Súťaž na dodanie technológie tunela Višňové

Dočasne poverený minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) doplnil, že práce na výstavbe Višňového a inštalovaní technológií sa do istej miery môžu robiť súčasne. Tunel Višňové bude mať celkovú dĺžku 7,5 kilometra a pôjde o najdlhší tunel na Slovensku. Celý úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná skala vrátane tunela bude mať 13,5 kilometra. Úsek je súčasťou plánovaného komplexného prepojenia Bratislavy a Košíc.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button