Cestná doprava

Stellantis a Toyota rozšíria partnerstvo

Stellantis a Toyota rozšíria partnerstvo. O výrobu veľkej úžitkovej dodávky rozšíri Stellantis a Toyota partnerstvo.

Automobilová skupina Stellantis v pondelok oznámila, že rozšíri svoje partnerstvo s európskou divíziou japonskej spoločnosti Toyota Motor Europe (TME) o výrobu novej veľkej dodávky vrátane jej elektrickej verzie. Stellantis bude dodávať TME nové vozidlo na predaj v Európe pod značkou Toyota.

Dodávka sa bude vyrábať v závodoch Stellantis v poľských Gliwiciach a talianskej Atesse. „Nová veľká úžitková dodávka, plánovaná na polovicu roku 2024, predstavuje prvý vstup TME do segmentu veľkých úžitkových vozidiel,“ dodal Stellantis vo vyhlásení.

Stellantis a Toyota rozšíria partnerstvo

Dohoda rozširuje partnerstvo medzi oboma automobilkami. Umožní lepšiu optimalizáciu závodu Stellantis v Atesse, ktorý v súčasnosti vyrába veľké dodávky predávané pod značkami Peugeot, Citroën a Fiat. „Predstavuje dôležitý prírastok a dopĺňa náš rad ľahkých komerčných vozidiel pre európskych zákazníkov Toyoty,“ povedal Stellantis.

Výrobcovia automobilov čoraz častejšie uzatvárajú dohody o vzájomnej produkcii s cieľom znížiť náklady v prípade úžitkových vozidiel, ako sú dodávky, po ktorých je v dôsledku rozmachu doručovania balíkov veľký dopyt. Aj elektrické verzie týchto vozidiel zaznamenávajú rast predaja.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button