Cestná doprava

Schmitz Cargobull predstavil novinky

Schmitz Cargobull predstavil novinky. Nemecký výrobca Schmitz Cargobull priniesol na tohtoročný veľtrh BAUMA 2022 širokú škálu vozidiel spolu s inovatívnou novou generáciou karosérií sklápacích návesov, prívesov a nadstavieb z kompetenčného centra sklápačov v Gothe.

Schmitz Cargobull Gotha GmbH so sídlom v nemeckom meste Gotha (Durínsko) je 100 % dcérskou spoločnosťou Schmitz Cargobull AG, najpredávanejšieho európskeho výrobcu návesov a prívesov v sektore úžitkových vozidiel. Odborníci v kompetenčnom centre v Gothe vyvíjajú a overujú produktové programy pre hromadnú prepravu tovaru, založené na celopodnikovej platformovej stratégii, v kombinácii so štandardizovaným modulárnym systémom. Vďaka modulárnemu systému Schmitz Cargobull je možné kombinovať karosériu, zadnú stenu, podvozok a ďalšie komponenty tak, aby presne vyhovovali špecifickým aplikáciám zákazníkov.

Závod Gotha oslavuje 25 rokov – montuje sklápače S.KI

Rôzne varianty produktov sa vyrábajú na priemyselných výrobných linkách v súlade so špecifickými konfiguráciami zákazníka. Dodávajú sa do celej Európy. Sortiment zahŕňa zadné sklápacie návesy so zaoblenými oceľovými alebo hliníkovými skriňovými nadstavbami pre staveniská a veľkoobjemovú prepravu, zadné vyklápacie nadstavby pre nákladné autá, prívesy s centrálnou nápravou s trojstrannými sklápacími nadstavbami, ako aj špeciálne vozidlá na individuálnu objednávku. Schmitz Cargobull Gotha dodáva aj tepelne izolované návesy, určené špeciálne na prepravu asfaltu. Vo finančnom roku 2020/2021 vyrobila spoločnosť Schmitz Cargobull Gotha GmbH viac ako 5 400 vozidiel. Ponuku dopĺňa kompletný balík služieb.

Schmitz Cargobull predstavil novinky

Sklápač S.KI Solid

Schmitz Cargobull predstavil novú generáciu korýt a rámov pre sklápač S.KI. Vynikajú ideálnym pomerom optimalizácie hmotnosti, robustnej odolnosti a stability proti prevráteniu. Nová generácia zaujme až o 280 kg vyšším užitočným zaťažením. Už len samotný stabilný modulárny rám znížil hmotnosť o 45 a 110 kg. K ďalším špičkovým inováciám na sklápačoch patrí digitálny palubný vážiaci systém a nový kamerový systém pre nákladný priestor a zadný priestor. Modulárny rámový systém je dostupný v štandardných, ľahkých a ťažkých verziách, v závislosti od náročnosti aplikácie.

Nová zaoblená oceľová karoséria s ložným objemom 24 m³, určená na použitie na staveniskách, bola optimalizovaná z hľadiska hmotnosti. Výrobca prezentuje úsporu hmotnosti až 180 kg. Široká, rovnomerná konštrukcia podlahy zaisťuje nízke ťažisko a tým optimálnu manipuláciu a rovnomerné opotrebovanie.

Na novú generáciu pozinkovaného rámu S.KI poskytuje Schmitz Cargobull zákazníkom desaťročnú záruku na prehrdzavenie. Začiatok výroby nového sklápacieho prívesu S.KI je naplánovaný na koniec prvého štvrťroka 2023. Najsilnejšiu značku európskeho trhu na Slovensku zastupuje spoločnosť Central Europe Trailer, s. r. o. (CET), a zmluvnými servisnými partnermi sú díleri SCANIA SLOVAKIA v Ličartovciach, Poprade a vo Zvolene, HUDOS Service Bardejov, STSZ Trnava a NDŽ Žilina.

Sklápač S.KI je teraz robustnejší, ľahší a vyššou nosnosťou

Zdroj
transport.sk
Editor
VIBZdroj: Schmitz Cargobull

Prečítajte si aj

Back to top button