Cestná doprava

Rezort dopravy zavádza mimoriadne opatrenia

Ministerstvo dopravy a výstavby SR v súvislosti s výskytom nového koronavírusu zavádza na základe opatrení Ústredného krízového štábu SR od piatka 13. marca od 7.00 h sprísnené opatrenia, ktoré sa týkajú najmä medzinárodnej osobnej železničnej, autobusovej, leteckej a vodnej dopravy.

Podľa informácií, ktoré rezort poskytol TASR, medzinárodné vlaky nebudú od piatka (13. 3.) 7.00 h premávať. Vnútroštátna osobná železničná doprava bude od soboty (14. 3.) premávať každý deň podľa grafikonu zodpovedajúcemu sobote. ZSSK pokračuje v pravidelnej dezinfekcii vozňov. Rovnako ŽSR dezinfikuje priestory staníc.
Rovnako ani medzinárodné autobusové spoje nesmú premávať zo Slovenska, ani smerom na Slovensko od piatka 7.00 h.

Nákladná preprava je povolená ako na vnútroštátnych, tak aj medzinárodných trasách s cieľom zabezpečiť zásobovanie. Vodiči kamiónov musia byť vybavení ochrannými pomôckami.

Osobné výletné lode nesmú na Slovensku od piatka 7.00 h pristavovať. Preplávať územím bez zastavenia môžu.
Medzinárodná letecká osobná doprava bude zastavená na základe uznesenia vlády SR, ktorá musí schváliť takéto zastavenie letov z dôvodu medzinárodnej koordinácie.
Slovenská pošta funguje v obmedzenom režime, podľa potreby upravuje otváracie hodiny. Pobočky podliehajú pravidelnej dezinfekcii.

Prečítajte si aj

Back to top button