Cestná doprava

Práce na R4 vrátane tunela Bikoš pokračujú

Práce na R4 vrátane tunela Bikoš pokračujú. Výstavba prešovskej R4 napreduje podľa plánu. V 1,15 kilometra dlhom tuneli Bikoš je už úplne dokončený náter ostenia, chodníky aj vozovka.

Pokračujú ešte práce na technológii tunela. Informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková. Čo sa týka samotnej R4, na mostoch sa realizujú nosné konštrukcie a rímsy a na samotnej rýchlostnej ceste sa buduje kanalizácia a kladú sa podkladové a asfaltové vrstvy vozovky.
„V najbližšom období budeme ešte pokračovať v realizácii nosných konštrukcií mostov a podľa postupu prác aj v dokončovaní vrstiev vozoviek,“ priblížila Žgravčáková.

Práce na R4 vrátane tunela Bikoš pokračujú

V tuneli sa okrem technológií budú podľa jej slov realizovať aj dokončovacie práce na konečných terénnych úpravách na južnom a severnom portáli. „Okrem toho už priebežne prebiehajú aj preberacie a kolaudačné konania jednotlivých stavebných objektov,“ doplnila hovorkyňa NDS.

Severný obchvat mesta má dĺžku 4,3 kilometra a motoristom ušetrí približne desať minút. NDS predpokladá intenzitu dopravy v počte 15 000 vozidiel za 24 hodín. Zhotoviteľom je Váhostav-SK a TuCon. Zmluvná cena predstavuje 142 876 816 eur. Stavba sa financuje zo štátneho rozpočtu. Predpokladaný termín odovzdania je plánovaný v lete tohto roka.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASRfoto: NDS

Prečítajte si aj

Back to top button