Cestná doprava

Pokrokové IVECO eDaily získalo ocenenie

Pokrokové IVECO eDaily získalo ocenenie. IVECO eDaily rozšírilo svoju rastúcu zbierku odborových ocenení o víťazstvo v kategórii „Prielom roka v oblasti elektrických dodávok“ na súťaži Fleet News Awards 2024. Súťaž každoročne oslavuje to najlepšie z firemného motorizmu vo Veľkej Británii, od správcov vozových parkov po dodávateľov a výrobcov.

Porota zložená z odborníkov v odbore ocenila eDaily za inovácie v technológii eLCV a zameranie na úlohy, ktoré umožňujú využívať elektrický pohon bez kompromisov aj na tých najnáročnejších misiách. Porota konštatovala, že „z technického hľadiska je IVECO veľmi pokrokové. S modelom eDaily zaujíma prístup zameraný na jazdy, ktorý odráža prevádzku dodávok s dieselovým motorom, a umožňuje tak všetkým zákazníkom uvažovať o elektrickom pohone bez ohľadu na spôsob použitia.“

eDaily má rovnako pôsobivé vlastnosti ako aj nová naftová verzia – akurát s nulovými emisiami. S využitím silného podvozku na báze nákladného automobilu umožňuje plne elektrické IVECO eDaily bezkonkurenčnú ťažnú kapacitu až 3,5 tony a užitočné zaťaženie až 4,6 tony. Inovatívne modulárne usporiadanie batérií s jednou, dvoma, tromi batériami (a teraz aj so štvrtou batériou dostupnou pri podvozku 72C s celkovou hmotnosťou 7,2 tony a rázvorom 5100 mm) – umožňuje prevádzkovateľom dokonale vyvážiť požiadavky na užitočné zaťaženie a dojazd.

Pokrokové IVECO eDaily získalo ocenenie

Vymeniteľnosť batérií umožňuje maximálnu flexibilitu vozového parku v prípade, že sa zmení úloha vozidla. Model eDaily umožňuje viacerým prevádzkovateľom uvažovať o elektrifikácii. Pričom zachováva robustnú DNA modelu IVECO Daily a zároveň pridáva pôsobivý výkon elektromobilu.

Ďalšou prevratnou vlastnosťou eDaily je jeho bezkonkurenčný výkon až 50 kW ePTO. Ako jediné eLCV, ktoré je v súčasnej dobe v predaji a ktoré poskytuje 50kW ePTO, má vozidlo široké možnosti využitia energie a je schopné napájať všetko od zákazkových nadstavieb až po nevyhnutné vybavenie.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS IVECO

Prečítajte si aj

Back to top button