Cestná doprava

Nová digitálna platforma Eurowag Office

Nová digitálna platforma Eurowag Office. Martin Vohánka, CEO spoločnosti Eurowag, predstavil na veľtrhu IAA Transportation 2024 v Hannoveri novú digitálnu platformu Eurowag Office. Postupne do nej budú integrované všetky ponúkané služby pre dopravné spoločnosti.

Spoločnosť Eurowag, popredný európsky poskytovateľ technológií pre odvetvie komerčnej cestnej dopravy, sa už dlhšiu dobu snaží profilovať ako líder v oblasti digitalizácie. Výsledkom dlhoročného vývoja a mnohých akvizícií firiem z odboru je práve produkt Eurowag Office. „Vodiči dnes pri preprave tovaru po Európe riešia viac ako tridsať administratívnych úkonov a počas každej cesty pracujú v neustále sa meniacich podmienkach na ceste. Zároveň sa spoločnosti stretávajú s premenlivými požiadavkami a stále rastúcimi zložitosťami medzinárodných predpisov. To je problém najmä pre menšie a stredne veľké spoločnosti, ktorým chýbajú moderné nástroje na optimálnu prevádzku, čo im bráni v prechode na digitálnu nízkouhlíkovú budúcnosť,“ zaznelo v rámci tlačovej konferencie v Hannoveri z úst Martina Vohánku, generálneho riaditeľa spoločnosti Eurowag.

Martin Vohánka, generálny riaditeľ spoločnosti Eurowag.

Všetko na jednom mieste

Aj preto Eurowag vyvinul digitálnu platformu Office, ktorej hlavnou úlohou je digitalizovať a zefektívniť odvetvie komerčnej cestnej dopravy, kde 85 % spoločností v súčasnosti využíva na prevádzku svojich vozových parkov roztrieštené produkty a služby od jednotlivých poskytovateľov. Eurowag Office bude prvou samoobslužnou digitálnou platformou, ktorá poskytne alternatívu k zastaraným analógovým systémom, ktoré prepravné spoločnosti doteraz používajú.

Hlavným zmyslom je ponúknuť zákazníkom všetky služby spojené s dopravou na jednom mieste, aby nemuseli pracovať v rôznych systémoch a programoch. Platforma integruje dobre známe produkty spoločnosti Eurowag, ako sú služby riadenia dopravy, vozového parku a pracovného času, platby pohonných hmôt a mýta, vrátenie daní, navigácia pre nákladné vozidlá na mieru či služby dekarbonizácie. Čoskoro budú nasledovať inovatívne služby z oblasti financovania vrátane využitia elektronickej peňaženky.

Nová digitálna platforma Eurowag Office

Prvou spustenou funkcionalitou Eurowag Office je aplikácia Driver’s

Pre počítače aj mobilné zariadenia

Eurowag Office je navrhnutý so štyrmi rozhraniami, ktoré vyhovujú všetkým užívateľom. Ide o stolnú aplikáciu s kompletným súborom nástrojov, ktorá pomáha riadiť podniky pri riešení úloh, ako sú platby, financie, analýzy, správa jednotlivých vozidiel, faktúry a komplexné agendy vodičov. Office funguje aj ako mobilná aplikácia pre majiteľov aj dispečerov pre rýchly a jednoduchý prístup na cestách.

Ako prvá bola predstavená aplikácia Driver’s, ktorá sa sústredí na presnú profesionálnu navigáciu (Sygic) pre nákladné vozidlá, prispôsobenú pre neelektrické aj elektrické ťažké vozidlá. O kvalitách produktu Eurowag presvedčil aj niektorých výrobcov nákladných vozidiel, ktorí ho budú implementovať do svojich modelov.

Nová digitálna platforma Eurowag Office

Výsledok päťročného vývoja

Eurowag Office bude kombinovať niekoľko jednotlivých riešení pokrývajúcich väčšinu kritických služieb, ktoré prepravné spoločnosti potrebujú na prevádzku svojho vozového parku. Tieto riešenia boli vyvinuté alebo získané spoločnosťou Eurowag v priebehu posledných piatich rokov s cieľom zachytiť všetky relevantné dáta.

Postupná migrácia dostupných služieb zahŕňa riešenia pre správu vozového parku, pracovného času a dopravy, daňové refundácie, platby za palivá prostredníctvom tradičných kariet alebo mobilné aplikácie vrátane nízkouhlíkových palív a nabíjania, výmenu cudzích mien, nástroje na optimalizáciu peňažných tokov, celoeurópsku službu elektronického mýta (EETS), cestný servis a navigáciu pre konkrétne nákladné vozidlá.

Eurowag Office sa čoskoro objaví v niektorých nákladných vozidlách

Inteligentný a jednoduchý dizajn aplikácie zaisťuje zjednodušené užívateľské prostredie s možnosťou pristupovať k mnohým systémom prostredníctvom jediného moderného rozhrania a používať iba jedno prihlásenie. Súčasní zákazníci môžu k novej platforme pristupovať aj zo svojej pôvodnej aplikácie. Nie je potrebné ručne exportovať a importovať dáta, pretože všetky dáta prúdia naprieč riešeniami a zefektívňujú tak roztrieštené pracovné postupy.

Službu Eurowag Office si môže vyskúšať ktokoľvek zadarmo. Užívatelia sa môžu digitálne zaregistrovať ako jednotlivci a okamžite začať využívať ponuku plánovania trás a navigácie. Aby zákazníci mohli využívať ešte viac výhod, môžu sa pripojiť k svojej firme a získať prístup k funkciám Premium. V súlade s ďalším vývojom platformy budú môcť užívatelia čoskoro využívať ďalšie funkcie, ako sú inovatívne služby financovania, elektronická peňaženka, chat s vodičmi a bezproblémový prenos dokumentov medzi vodičom a dispečerom.

Editor
Peter Magerčiak
Back to top button