Cestná doprava

Napriek hustému sneženiu sú diaľnice v Bratislave a okolí zjazdné

Diaľnice v Bratislave a jej širšom okolí sú momentálne aj napriek hustému sneženiu zjazdné. Informuje o tom Národná diaľničná spoločnosť (NDS). V teréne majú diaľničiari v okresoch Bratislava, Malacky, Trnava a Galanta všetku dostupnú techniku 35 sypačov a v teréne je 35 ľudí.

„Vozovky diaľnic sú prevažne mokré, prípadne miestami s vrstvou kašovitého snehu. Všetky diaľnice NDS v uvedených lokalitách sú zjazdné,“ spresnila hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. Vodičov však upozorňuje, aby boli pri šoférovaní v tomto počasí opatrní, a to najmä na dotknutých úsekoch diaľnice D1, D2 a rýchlostnej cesty R1, ako aj na centrálnom okruhu diaľnic D1 a D2 v Bratislave. „Súčasne motoristov vyzývame na zvýšenú opatrnosť počas jazdy v blízkosti mechanizmov údržby NDS – sypačov s radlicami.“

V Bratislave a okolí je na viacerých úsekoch pre husté sneženie spomalená doprava. Počasie ovplyvňuje aj premávku niektorých spojov bratislavskej MHD. Zelená vlna RTVS upozorňuje vodičov na zasnežené hlavné ťahy aj vedľajšie cesty v hlavnom meste a varuje aj pred šmykom. Vodičom odporúča pred jazdou očistiť si auto od snehu a zapnúť si na autách stretávacie svetlá.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button