Cestná doprava

Na stavbe privádzača D3 začínajú rásť mosty

Na stavbe privádzača D3 začínajú rásť mosty. Na stavbe privádzača D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto začínajú podľa hovorkyne Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Evy Žgravčákovej rásť mosty, pripravuje sa injektáž mikropilót a zakladajú sa piliere.

Doplnila, že na jeseň zrealizujú aj preložku vysokého napätia. „Aktuálne je na stavbe v priemere 40 mechanizmov. Vykonávajú rôzne práce, ktoré sa týkajú prevažne premostenia. Realizujú sa násypy zo zlepšenej zeminy a štrkodrviny, injektáž mikropilót či budovanie plochy na realizáciu zakladania mosta. Pripravujeme sa aj na viazanie betonárskej výstuže piliera, vykonávame debnenie a betonáž, viazanie výstuže na stenách opory a realizujeme prefabrikované dielce mosta,“ priblížila Žgravčáková.

„Na stavbe sa tiež pripravujeme na odstránenie starého vodovodu, realizujeme prístupovú komunikáciu k jednému z pilierov a takisto základy stožiarov vysokého napätia,“ dodala hovorkyňa NDS. Diaľničný privádzač D3 prepojí cestu I/11, budúcu diaľnicu D3, cestu III/2095 a miestnu komunikáciu pri priemyselnom závode v Kysuckom Novom Meste. Celková dĺžka stavby je takmer 1,4 kilometra. Zmluvná cena výstavby je zhruba 13,7 milióna eur bez DPH. Predpokladaný termín sprejazdnenia je koniec budúceho roka, uzavrela Žgravčáková.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button