Cestná doprava

Kartu DKV je teraz možné používať v ruskom mýtnom systéme Platon

DKV Mobility, európsky poskytovateľ služieb mobility, ponúka riešenie na platbu mýta v Rusku prostredníctvom palivovej karty DKV. Dopravcovia tak získajú väčšiu flexibilitu a ušetria drahocenný čas.

Majú dve možnosti: buď si pomocou karty DKV zarezervujú a zaplatia mýto za konkrétny mýtny úsek na mýtnom termináli či prípadne na portáli prevádzkovateľa mýtneho systému, alebo si nabijú kartu, resp. svoj účet.

Rusko je vstupnou bránou k Hodvábnej ceste, najdôležitejšej obchodnej trase medzi Európou a Áziou. „Sme radi, že teraz môžeme našim zákazníkom ponúknuť možnosť platiť mýto v Rusku kartou DKV. Rusko je strategicky dôležitá krajina, pretože umožňuje tranzitnú dopravu do Kazachstanu a Číny. Mýto sa dá kartou DKV aj mnohé susedných krajinách, ako napríklad v Gruzínsku, Bielorusku a Pobaltí,“ hovorí Jérôme Lejeune, výkonný riaditeľ spoločnosti DKV Mobility Toll.

„Po Hodvábnej ceste medzi Európou a Áziou sa denne prepravuje obrovské množstvo tovaru. Ponukou flexibilných riešení výberu mýta pre našich zákazníkov by sme chceli tieto trasy lepšie prepojiť a posilniť ich infraštruktúru.“

Okrem karty DKV ponúka spoločnosť DKV Mobility aj širokú škálu riešení na platenie mýta v celej Európe – vrátane palubných jednotiek, ako je DKV BOX Europe, diaľničných známok a potvrdení o zaplatení mýta na spoplatnených úsekoch.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button