Cestná doprava

IVECO oslavuje významný míľnik

IVECO oslavuje významný míľnik. Výrobný závod v Suzzare hlási Daily s poradovým číslom 1 800 000. Závod Suzzara v talianskej Mantovej je vyhláseným výrobcom ľahkých úžitkových vozidiel a je domovom ikonického modelu Daily, ktorý sa neustále zdokonaľuje, zavádza mnoho prevratných inovácií a noviniek v odbore a zároveň zostáva verný svojej DNA.

Svojou všestrannosťou Daily dokonale vyhovuje špecifickým požiadavkám zákazníkov. Vďaka tomu oslavuje trvalý úspech na trhu a jeho 7-tonový model je lídrom v segmente vozidiel s vysokou nosnosťou. Teraz Daily ešte viac upevnilo svoju vedúcu pozíciu v oblasti udržateľných dopravných riešení plnou elektrifikáciou celého modelového radu. Jubilejné 1 800 000. vozidlo je nové eDaily, elektrické dvojča ikonického Daily, vo verzii s kabínou, montované v Suzzare a elektrifikované v závode v Brescii.

Fulvio Carillo, riaditeľ závodu IVECO Suzzara, uviedol: „Dosiahnutý míľnik svedčí o úspechu nášho vozidla Daily, ktoré sa v našom závode v Suzzare vyrába už viac ako 45 rokov. Jeho prednosti sú najmä všestrannosť a efektivita, za ktoré bolo opakovane ocenené. Sme na tento úspech nesmierne hrdí. Pretože vieme, že Daily si získalo obľubu u zákazníkov vďaka svojej všestrannosti, odolnosti a výkonu.“

Napriek pevnej pozícii vozidla Daily na trhu spoločnosť IVECO neustále zavádza inovácie v oblasti palubných technológií a funkcií v kabíne. Rozširuje tak portfólio služieb, ktoré umožňuje pokročilá konektivita, aby sa Daily stalo ideálnym partnerom pre každého zákazníka a pre každú misiu. Od roku 2007 závod pracuje podľa špecifického výrobného systému, ktorého cieľom je nulová poruchovosť, plytvanie a nehodovosť.

IVECO oslavuje významný míľnik, výrobný závod v Suzzare hlási Daily s poradovým číslom 1 800 000

Zahŕňa proces neustáleho vývoja, zameraný na zapojenie každého jednotlivého operátora do výrobného procesu. 1 800 000. vozidlo bolo dodané poprednému britskému supermarketu Tesco. Stalo sa tak súčasťou ich vozového parku, ktorý zahŕňa 571 elektrifikovaných vozidiel.

Spoločnosť Tesco má vo svojom vozovom parku vozidlá IVECO Daily od roku 2010. Najlepší polomer otáčania vo svojej triede, ktorý uľahčuje manévrovanie, robí z Daily ideálnu dodávku pre mestský rozvoz. Tesco si na prechod svojho vozového parku na ekologickú dopravu vybralo IVECO a model eDaily. Ten vďaka inovatívnemu modulárnemu usporiadaniu batérií umožňuje doručovanie zákazníkom s nulovými emisiami.

Elektromotor poskytuje vysoký výkon 140 kW a krútiaci moment 400 Nm. Vďaka schopnosti rýchleho nabíjania pri 80 kW je možné za pouhých 30 minút pridať 35 km dojazdu. Zatiaľ čo 22kW palubná nabíjačka umožňuje spoločnosti Tesco maximalizovať nabíjanie zo sieťových nabíjačiek v miestnych obchodoch.

Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button