Cestná doprava

IVECO BUS ako oficiálny dodávateľ Giro d’Italia

IVECO BUS ako oficiálny dodávateľ Giro d’Italia. Oficiálnymi dodávateľmi 105. ročníku Giro d’Italia a Giro-E sú IVECO a IVECO BUS.

IVECO viedol „Carovanu“, ktorá začína každú etapu závodu, svojím špeciálne upraveným nákladným vozidlom IVECO S-WAY Natural Gas vo farbách Giro d’Italia. Poskytol flotilu vozidiel IVECO Daily určených na logistickú prepravu počas celej športovej udalosti svetovej úrovne.

IVECO BUS dodal svoje udržateľné autobusy pre Giro-E, jediný etapový závod na svete vyhradený pre šliapacie kolesá, a vystavil na EXPO-E svoj elektrobus E-Way – dokonalý súlad pre značku, ktorá má kompletnú ponuku elektrických vozidiel.

IVECO a IVECO BUS sú oficiálnymi dodávateľmi závodov Giro d’Italia 2022 a Giro-E 2022. Obe značky, ktoré s oboma športovými udalosťami zdieľajú základné hodnoty inovácií, udržateľnosti a vášne, dodali počas závodov flotilu udržateľných vozidiel pre logistiku a prepravu osôb a predstavili svoje nízkoemisné a bezemisné riešenie.

IVECO BUS ako oficiálny dodávateľ Giro d’Italia

Preteky Giro d’Italia a Giro-E poskytli vynikajúcu platformu pre posolstvo oboch značiek o udržateľnosti v nákladnej a osobnej doprave. 105. ročník Giro d’Italia sa konal cez víkend. Spolu s Tour de France a Vuelta de España je jedným z prestížnych každoročných cyklistických pretekov Grand Tour. Oslovuje široké publikum, ktorého návštevnosť sa odhaduje na 900 miliónov divákov na piatich kontinentoch. Giro-E, jediný etapový závod vyhradený pre šliapacie kolesá. Ťaží zo svojho spojenia s hlavnou súťažou a rýchlo si získava stále viac divákov.

„Ako značka so silnými talianskymi koreňmi, ktorá stojí na čele energetickej transformácie v dopravnom priemysle, sme hrdí na to, že môžeme byť oficiálnym dodávateľom závodu Giro d’Italia,“ uviedol Alessandro Massimino, Head of Marketing and Product Management IVECO Truck Business Unit. „Športová udalosť svetovej úrovne je skvelou príležitosťou na zviditeľnenie značky IVECO a nášho záväzku k udržateľnosti. Vozidlo IVECO S-WAY LNG skutočne ukáže, že čistá diaľková nákladná doprava je dnes vďaka našej technológii zemného plynu realitou.“

Vozidlá Giro-E a EXPO-E sa dokonale hodia pre IVECO BUS. Ten je priekopníkom a odborníkom na vozidlá s alternatívnymi zdrojmi energie,“ uviedol Stéphane Espinasse, Head of Sales & Products, IVECO BUS. „Giro d’Italia, ako e-bike postavený na technológiách, ekológii a udržateľnej mobilite, nám poskytuje ideálnu platformu pre prezentáciu nášho portfólia. Portfólia čistých riešení v súlade s konkrétnymi misiami. Naše vozidlá tu demonštrujú, ako sme vďaka našim technológiám schopní splniť rôzne požiadavky. A zároveň rešpektovať prírodné zdroje, životné prostredie a verejné zdravie.“

IVECO: udržateľná logistika pre udržateľnú Grand Tour

IVECO doprevádza svojimi vozidlami najlepších svetových cyklistov na 21 etapách závodu Giro d’Italia 2022. Začal sa 6. mája v Budapešti. Prvé tri etapy zostane v Maďarsku, potom sa presunie do Talianska a 29. mája skončí vo Verone. Každý deň závodu povedie vozidlo IVECO S-WAY LNG „Carovana“, obľúbený sprievod vyzdobených vozidiel, ktorý predchádza jazdcom a vytvára slávnostnú atmosféru so zábavou a hudbou.

Vedúce nákladné vozidlo IVECO, špeciálne upravené pre túto udalosť a opatrené polepom navrhnutým pre túto udalosť v ružovej farbe Giro d’Italia, je ekologické vozidlo poháňané skvapalneným zemným plynom (LNG). Tým, že povedie Carovanu v 21 etapách naprieč Maďarskom a Talianskom, IVECO S-WAY LNG výrazne poukáže na účinnosť technológie zemného plynu a jeho kľúčovú úlohu v dekarbonizácii dopravy.

IVECO dodáva tiež 10 ľahkých úžitkových vozidiel IVECO Daily. Tie budú určené pre logistickú prepravu v priebehu celej súťaže, 2 pre Carovanu, ktoré budú taktiež v ružovom sfarbení určenom pre Giro d’Italia, a 7 pre Giro-E 2022. Všetkých 19 vozidiel je vybavené motormi IVECO najnovšej generácie s vysokou spotrebou paliva, ktoré zaisťujú udržateľný výkon.

Giro-E 2022: IVECO BUS a Giro d’Italia poháňané pedále

Ako oficiálny dodávateľ závodu Giro-E 2022 dodáva IVECO BUS autobus EVADYS s najnovšou generáciou motorov kompatibilných s obnoviteľnými palivami na prepravu jazdcov, ktorí sa zúčastnia cyklistického závodu s podporou šliapania. Usporiadateľom poskytne aj autobus CROSSWAY Natural Gas. Je to autobus určený pre mestskú a medzimestskú osobnú dopravu. Bol korunovaný titulom Udržateľný autobus roku 2020. A rýchlo si získal obľubu, pretože dopyt po autobusoch na zemný plyn prudko vzrástol.

IVECO BUS je tiež na veľtrhu EXPO-E, ktorý je spojený s Giro-E a ktorý sa bude konať počas štyroch víkendov v Catanii (8.-10. mája), Neapole (14.-15. mája), Turíne (21. -22. mája) a Verone (28.-29. mája). Značka vystaví autobus E-WAY, ktorý predstaví kompletnú a flexibilnú ponuku radu mestských elektrobusov.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TS

Prečítajte si aj

Back to top button