Cestná doprava

HOCHSTAFFL – spoľahlivý partner

V týchto dňoch slávi spoločnosť HOCHSTAFFL SLOVAKIA 25. výročie a pri tejto príležitosti sme sa o významnom výročí aj o produktoch porozprávali konateľom spoločnosti, Petrom Drahovským.

Ako sa vyvíjala a zmenila skladba predajného portfólia za 25 rokov?

Toto je veľmi dobrá otázka, hlavne v súvislosti s aktuálnou situáciou na trhu, keď sa opäť ukázalo, aké je dôležité mať široké portfólio produktov a služieb, a teda aj zákazníkov. Portfólio sa, samozrejme, mení, v každom období je v kurze iný produkt, prípadne značky vznikajú alebo prirodzene zanikajú. V začiatkoch sme napríklad predávali priamo celé nové súpravy vozidiel – ťahače spolu s návesmi Kögel – ktoré sa počítali v tom období na stovky. V tom čase sme v SR zároveň aj priekopníkmi v oblasti poskytnutia priameho vlastného lízingu na dopravnú techniku. Ponúkame zákazníkom komplexné služby od samotného predaja, prípadne nájmu vozidiel, predaja náhradných dielov a súčiastok, servisovania vo vlastnom vybudovanom modernom servise až po ich výkup.

Peter Drahovský, konateľ spoločnosti Hochstaffl Slovakia (FOTO: redakcia)

Aké značky a produkty boli za tých 25 rokov najúspešnejšie na našom trhu?

Ťažko povedať, ktoré hodnotiť ako najúspešnejšie. Niekto možno úspešnosť hodnotí podľa počtu predaja, my vidíme cieľ v spokojnosti s kvalitou značky, v udržaní si svojej hodnoty ako produktu a v dlhodobej spolupráci. Teší nás, keď dodáme zákazníkom špeciality, ktoré k svojej práci potrebujú, a počas používania sa stávajú úspešnými. Najväčším partnerom a značkou v portfóliu je Kögel – nemecký výrobca plachtových, skriňových, sklápacích a kontajnerových návesov a prívesov, ďalej sú to značky Menci – tradičný taliansky výrobca sklápacích návesov a podvozkov na cisterny, Hipocar – český výrobca tandemových plachtových a kontajnerových vozidiel, Kraker – holandský výrobca vozidiel s posuvnou podlahou Cargo floor, Kässbohrer, MAXTRAILER a Wecon.

Aké konkurenčné výhody prinášate svojim klientom?

Hlavnú konkurenčnú výhodu vidím v komplexnosti služieb a stabilite našej spoločnosti, ktorú si celý koncern drží už viac ako 47 rokov existencie. Zákazníci nájdu u nás všetko, čo počas samotnej životnosti dodaného produktu potrebujú, a to je dôvod, prečo nás veľakrát oslovujú aj záujemcovia, ktorí neboli prvotne našimi zákazníkmi.

Pripravujete nejaké novinky pri príležitosti výročia?

Naši zákazníci si už za tie roky zvykli, že sme každé okrúhle výročie oslávili spolu a tradičnými zvyklostiami boli aj naše každoročné stretnutia so zákazníkmi, ktoré sme organizovali formou tzv. dňa otvorených dverí, čo teraz, aj vzhľadom na aktuálnu situáciu s pandémiou, nie je možné. Neustále však pracujeme na našom zlepšení sa, a tak našou aktuálnou novinkou je znovuoživenie formy prenájmu návesov, tzv. Rent, ktorý ponúkame zákazníkom prostredníctvom rakúskej dcérskej spoločnosti Hochstaffl Rent. Bližšie otázky a akékoľvek dopyty smerujte na našich predajcov, prípadne viac informácií nájdete na www.hochstaffl.sk, resp.
www.hochstaffl.com.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Hochstaffl Slovakia

Prečítajte si aj

Back to top button