Cestná doprava

Firma Setto spedition sa stala súčasťou holdingu Raben Group

V segmente európskej logistiky firma Setto spedition, a. s., ktorá pôsobí na Slovensku a v Česku, uzavrela dohodu o strategickom partnerstve s holandskou spoločnosťou Raben Group. Navýšením základného kapitálu získala skupina Raben 60 % akcií spoločnosti Setto spedition a posilňuje si tak pozíciu v regióne strednej a východnej Európy.
 

"Táto transakcia sa už ukončila. Oficiálnym dátumom zmeny zápisu v Obchodnom registri ČR je 17. september tohto roka," spresnil pre TASR predseda predstavenstva a. s. Setto spedition Tomáš Hanzlík.
Partnerstvo vyjadruje jeden z cieľov firemnej stratégie spoločnosti Raben Group, a tým je budovanie vlastnej siete firiem v strednej a východnej Európe. "Obe firmy sa dohodli na spoločnej snahe v tejto časti Európy ďalej rozvíjať svoje silné postavenie," potvrdil generálny riaditeľ Raben Group Ewald Raben. Uzavretá dohoda medzi logistickými firmami, ktorej predchádzala dôkladná analýza trhu, je podľa neho najlepším riešením pre obe firmy. Ich predstavitelia dospeli k záveru, že ich produkty, kultúra a teritoriálna pôsobnosť sa dopĺňajú a pomôžu k ich efektívnemu rozvoju.
"V rovnakom čase naša spoločnosť hľadala rodinnú firmu so silným finančným zázemím, nezávislou na ostatných firmách a s pôsobnosťou v strednej Európe. Tieto parametre splnil Raben. Dohoda je prejavom vôle rozvíjať naše firmy spoločne," doplnil Hanzlík. Zákazníci a obchodní partneri oboch spoločností môžu podľa neho očakávať väčšiu flexibilitu ponúkaných služieb v SR a ČR.
Firma Setto spedition uplatňuje komplexné logistické riešenia, ktoré zahrňujú cestnú a železničnú prepravu, skladovanie a služby s tým súvisiace. Disponuje kapacitou skladov 60.000 štvorcových metrov. Prepraví ročne viac ako štvrť milióna zásielok, pričom prevádzkuje deväť terminálov. Zamestnáva 300 ľudí.
Skupina Raben podniká v oblasti vnútroštátnej a medzinárodnej prepravy. Logistické služby vrátane logistiky potravín ponúka najmä v Holandsku, Nemecku, Poľsku, Estónsku, Lotyšsku, Litve a na Ukrajine.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button