Cestná doprava

Ferrari zastavuje vývoz áut do Ruska

Ferrari zastavuje vývoz áut do Ruska. Taliansky výrobca luxusných športových áut Ferrari pozastavuje export svojich vozidiel na ruský trh. Automobilka tak, podobne ako ďalšie svetové značky, reaguje na inváziu Ruska na Ukrajinu.

„Vzhľadom na súčasnú situáciu sa spoločnosť Ferrari rozhodla až do odvolania zastaviť výrobu vozidiel pre ruský trh,“ oznámila automobilka v utorok. Ako dodala, „bude vždy dodržiavať pravidlá, nariadenia a sankcie“. Automobilka Ferrari tak na sankcie západných štátov voči Rusku za útok Moskvy na Ukrajinu.

Talianska spoločnosť sa tak pridala k veľkej skupine firiem, medzi nimi automobiliek, maloobchodných reťazcov a predajcov luxusného tovaru, ktoré sa buď stiahli z ruského trhu, obmedzili alebo zmrazili na ňom svoje aktivity. Napríklad konkurenčná firma Lamborghini patriaca pod Volkswagen v utorok informovala o pozastavení vývozu áut a biznisu s Ruskom.

Spoločnosť Ferrari ešte minulý týždeň uviedla, že invázia Ruska na Ukrajinu by nemala mať výraznejší vplyv na jej dodávateľský reťazec. Samotné Rusko je zároveň pre firmu malý trh, takže ani sankcie by ju nemali príliš ovplyvniť.

Aké boli zisky Ferrari minulý rok sa dočítate v staršom článku: Zisk automobilky Ferrari vzrástol v 1. kvartáli o takmer štvrtinu.

Prečítajte si aj

Back to top button