Cestná doprava

DPB od pondelka zaviedol zastávky na znamenie

DPB od pondelka zaviedol zastávky na znamenie. V hlavnom meste zaviedol Dopravný podnik Bratislava (DPB) od pondelka (13. 2.) celoplošne zastávky na znamenie pre autobusovú a trolejbusovú dopravu. Električiek sa to týkať nebude.

Upravil aj premávku vybraných liniek, niektoré zrušil. Ide o úsporné opatrenia pre rastúce ceny energií, ako aj ďalších iných položiek. „Pre cestujúcich stojacich viditeľne na zastávke sa nič nemení. Vozidlo v takomto prípade zastaví na zastávke automaticky, rovnako aj v prípade, ak sa v jej priestore už nachádza spoj inej linky,“ informoval bratislavský mestský dopravca. Pred vystupovaním z vozidla je potrebné vždy včas stlačiť tlačidlo na dopytové otvorenie dverí alebo tlačidlo stop.

Plošné zavedenie zastávok na znamenie pre autobusovú a trolejbusovú mestskú hromadnú dopravu podľa DPB neovplyvní čas odchodov jednotlivých spojov. Naďalej bude platiť, že vodič nemôže odísť zo zastávky v predstihu. Dáta z prevádzky bude dopravca analyzovať a v prípade potreby pristúpi k zmene jazdných dôb na konkrétnej linke.

DPB od pondelka zaviedol zastávky na znamenie

DPB od pondelka upravil aj premávku vybraných liniek. Niektoré nízko vyťažené linky bude pre nepriaznivú finančnú situáciu hlavného mesta a dopravného podniku optimalizovať. Trolejbusová linka 45 bude premávať iba v ranných a popoludňajších špičkách pracovných dní. Linka 79 v Podunajských Biskupiciach bude premávať každý deň len vo vybraných časoch v špičke ráno a popoludní, a to v základnej trase.

Len cez pracovné dni bude premávať linka 145. Linka 147 bude jazdiť cez pracovné dni a na Kalváriu zachádzať len jednosmerne. Linka 151 bude premávať cez pracovné dni. Pre veľmi nízku vyťaženosť po novom zaniknú linky X70, 27 a 58. DPB zároveň obnoví takzvaný vysokoškolský grafikon, teda premávka linky 184, a viac spojov pribudne na linkách 31, 39 a 87.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button