Cestná doprava

DKV BOX EUROPE možno používať už aj na diaľniciach v Taliansku

DKV sa tak stala prvou medzinárodnou spoločnosťou, ktorá v Taliansku poskytuje certifikované mýtne boxy EETS. Talianski prevádzkovatelia diaľnic schválili použitie DKV BOX EUROPE pre nákladné vozidlá a autobusy nad 3,5 tony po úspešnom dokončení pilotnej fázy.

Taliansky mýtny systém v správe združenia prevádzkovateľov talianskych diaľnic AISCAT zahŕňa zhruba 6 600 kilometrov komunikácií. Okrem Talianska môžu dopravcovia prostredníctvom DKV BOX EUROPE bezhotovostne platiť mýto v rámci ôsmich európskych mýtnych systémov – v Nemecku, Belgicku, Bulharsku, Francúzsku, Rakúsku, Španielsku, Portugalsku, Maďarsku. Navyše možno box používať na úhradu poplatkov v tuneloch Warnow, Herren a Liefkenshoek, čiže celkovo pokrýva dvanásť európskych mýtnych systémov. DKV BOX ITALIA, ktorý je možné využívať v celom Taliansku, bol schválený začiatkom februára.

„Taliansko je významnou tranzitnou krajinou v preprave tovaru medzi severom a juhom. Preto sme veľmi potešení, že sme sa stali prvým prevádzkovateľom, ktorý ponúka svojim medzinárodným zákazníkom vhodné riešenie pre úhradu mýta v Taliansku,“ hovorí Jérôme Lejeune, riaditeľ divízie mýta v spoločnosti DKV. Na použitie DKV BOX EUROPE budú vodičom slúžiť špeciálne označené mýtne brány. V blízkej budúcnosti bude DKV BOX EUROPE dostupný aj vo Švajčiarsku a ďalších európskych krajinách.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button