Cestná doprava

Časť R7 v rámci obchvatu by mohli motoristi využívať koncom júna

Časť rýchlostnej cesty R7 v rámci budovaného nultého bratislavského obchvatu by mohli motoristi využívať na konci júna. Uviedol to v stredu na brífingu minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).
      
„Tento týždeň boli vydané rozhodnutia o predčasnom využívaní stavby, preto je tam ten termín začiatok leta 2020,“ priblížil minister. Stavba, ktorá bude uvedená do užívania, je rozdelená na štyri úseky. Jednotlivé rozhodnutia sa vydávajú postupne.
      
Generálny riaditeľ sekcie cestnej dopravy a pozemných komunikácií rezortu dopravy Peter Varga skonštatoval, že z pohľadu stavebného úradu sú konania o predčasnom užívaní stavby na konci. Dve rozhodnutia sú vydané a ďalšie dve by mali byť vydané v stredu alebo vo štvrtok (4. 6.).
      
Rozhodnutia sa stanú vykonateľné, keď budú doručené všetkým účastníkom konania. To by malo byť v priebehu najbližších dvoch až troch týždňov. „Technicky prvý dátum, keď bude možné sprevádzkovať tú diaľnicu v súlade so zákonom, vychádza niekde okolo 25. – 26. júna. Závisí aj od toho, ako rýchlo pôjde doručovanie,“ spresnil Varga.
      
Minister dopravy poznamenal, že rozumie záujmu koncesionára úsek otvoriť čo najskôr, pretože po otvorení bude mať teoreticky nárok na platbu za užívanie stavby. „Ale my týmto tlakom nemôžeme podľahnúť,“ zdôraznil.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button