Cestná doprava

Bratislavu čaká obchádzka kvôli predĺženiu električky

Bratislavu čaká obchádzka kvôli predĺženiu električky. Príprava obchádzkovej trasy v súvislosti s výstavbou predĺženia petržalskej električky sa v Bratislave začne už v piatok (25. 11.) o 10.00 h, hneď po dokončení značenia bude doprava pod dohľadom polície presmerovaná.

Obchádzka dočasne nahradí súčasné premostenie Chorvátskeho ramena za zastávkou Jungmannova. Informuje o tom primátor hlavného mesta Matúš Vallo na sociálnej sieti. „Od piatka spúšťame bajpas číslo tri. Teda obchádzkovú trasu pre vozidlá, peších aj cyklistov, ktorá v súvislosti s výstavbou predĺženia petržalskej električky dočasne nahradí súčasné premostenie Chorvátskeho ramena za zastávkou Jungmannova,“ napísal primátor.

Vysvetlil, že neďaleko „bajpasu“ sa dokončujú základy budúceho veľkého združeného mosta cez Chorvátske rameno, ktorý bude súčasťou predĺženia električkovej trate v Petržalke. „Práce na združenom moste sa aktuálne dostávajú do fázy, v ktorej bude potrebné uzavretie súčasného premostenia,“ doplnil. Obchádzka poslúži podľa Vallových slov na to, aby ostala doprava medzi Rusovskou cestou, Jantárovou cestou a Námestím Hraničiarov plynulá. A to aj počas dočasného uzavretia súčasného premostenia cez Chorvátske rameno.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASRFotky: Facebook Matúš Vallo má rád Bratislavu

Prečítajte si aj

Back to top button