Cestná doprava

Bratislava zvýši počet parkovacích automatov

Bratislava zvýši počet parkovacích automatov. Dodanie ďalších parkovacích automatov očakáva hlavné mesto v auguste.

Dodanie ďalších parkovacích automatov, ktorými sa dá zaplatiť za parkovné v zónach Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, očakáva hlavné mesto v priebehu augusta. S prípravnými prácami začalo v ružinovskej zóne Nivy, počas augusta by sa mala príprava a montáž zrealizovať aj v staromestskej zóne Hlavná stanica – Blumentál. „Dodávateľ deklaroval dodanie parkomatov v priebehu augusta, vtedy počítame aj s ich osádzaním do zón. Ako sme už viackrát informovali, zdržanie súvisí s čipovou krízou,“ uviedla hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

Kým sa tak stane, parkovné sa dá platiť v hotovosti alebo kartou napríklad u parkovacích asistentov, ktorých je viac. Rovnako zaplatíte za parkovné aj na viacerých predajných miestach, napríklad v obchodoch či v kaviarňach. Ich sieť magistrát postupne rozširuje. „Napríklad v zóne Hlavná stanica – Blumentál takto funguje deväť ďalších predajných miest popri asistentoch a priebežne sa pripájajú ďalšie prevádzky,“ poznamenala. Zoznam konkrétnych miest nádejte na webovej stránke www.paas.sk. Parkovacie automaty sa nachádzajú na viacerých miestach Petržalky i Nového Mesta.

Bratislava zvýši počet parkovacích automatov

Prvými troma lokalitami, kde začal od 10. januára systém platiť, boli Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Od 23. marca je zaradená lokalita Starý Ružinov-východ, od 3. mája lokality Starý Ružinov-západ a zóna 500 bytov. Od 25. mája je systém rozšírený o zónu Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste. V tomto prípade ide o iný čas regulácie, na niektorých uliciach aj o inú výšku hodinového parkovného. Následne sa 15. júna rozšíril PAAS o ďalšiu ružinovskú lokalitu, a to Nivy v časti Svätoplukova – Košická.

V posledných dvoch ružinovských častiach, a to v časti Košická – Miletičova – Prievozská a lokalite Ružová dolina sa spustenie regulácie parkovania presunulo na prelom augusta a septembra. Dôvodom sú dlhšie procesy súvisiace s prípravou a schvaľovaním projektu organizácie dopravy.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button