Cestná doprava

Bilancia diaľničnej patroly za 1. polrok

Bilancia diaľničnej patroly za 1. polrok. Diaľničná patrola za 1. polrok vyriešila vyše 20 000 incidentov na cestách a najazdila vyše 1,3 milióna kilometrov.

Najdôležitejšou je ich pomoc pri vytvorení bezpečného zákrytu vozidla v problémoch. Diaľničiari o tom informovali na svojej webovej stránke. Hliadky Diaľničnej patroly sa 6250-krát zavolali k prekážajúcemu vozidlu. V drvivej väčšine prípadov išlo o vozidlo s poruchou, napríklad defekt, porucha motora a podobne.

Pri vyšších teplotách podľa NDS stúpa aj počet porúch. Najviac takýchto incidentov, 829, riešila posádka zo strediska správy a údržby diaľnic v Považskej Bystrici. Diaľničná patrola podľa NDS pomohla za prvý polrok 5516 motoristom vytvorením bezpečného zákrytu vozidla, väčšina týchto áut čelila technickej poruche. Aj v tomto prípade stojí na čele rebríčka stredisko v Považskej Bystrici.

Bilancia diaľničnej patroly za 1. polrok

Posádky Diaľničnej patroly celkovo 2762-krát označovali alebo odstraňovali z cesty nejaký prekážajúci predmet. „Často pritom ide o bizarné predmety, odstraňovali už napríklad aj gauč spred tunela Ovčiarsko alebo rôzne kusy nábytku či náradia,“ priblížili diaľničiari. V 904 prípadoch pomohli posádky patroly poskytnutím informácií a viac než 500-krát pomohli inak, napríklad naštartovaním vozidla. Patrola formou zákrytu asistovala aj pri odťahovaní vozidla, a to celkovo 2309-krát. Ďalej 1259-krát pomohla pri oprave defektu.

Hliadky Diaľničnej patroly boli privolané za posledný polrok k 870 nehodám. Pri požiari vozidla pomáhali 43-krát a takmer 50-krát usmerňovali chodcov alebo cyklistov, ktorí sa ocitli na diaľnici. Okrem pomoci motoristom zároveň Diaľničná patrola vykonáva aj iné prevádzkové činnosti.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button