Cestná doprava

Arriva ruší prímestské spoje v regiónoch Trnavy aj Nitry

Dopravca Arriva Trnava oznámil zastavenie ďalších spojov prímestskej autobusovej dopravy v regióne Trnavy, Hlohovca a Piešťan. Obmedzenia v doprave postupne zverejňuje už od začiatku týždňa. Ako dôvod uvádza spoločnosť zhoršujúcu sa pandemickú situáciu u vodičov autobusov schopných vykonávať prácu. Informoval o tlačový odbor Trnavského samosprávneho kraja.

Zastavenie sa aktuálne týka ranných, dopoludňajších a popoludňajších spojov Horné Otrokovce –  Hlohovec, Tekoľdany  –  Horné Otrokovce, Hlohovec – Tekoľdany, Piešťany – Hlohovec, Horné Otrokovce – Piešťany, Hlohovec – Trnava. Zároveň od 3. decembra ohlásil obnovenie zrušeného spoja o 4.45 h na linke Piešťany – Hlohovec v úseku Sokolovce – Hlohovec. Všetky informácie sú na webovej stránke dopravcu. K pondelku (29. 11.) oznámila Arriva zrušenie spolu 27 spojov do odvolania, k strede (1. 12.) to bolo spolu až 80 spojov v regióne Trnavy a Záhoria.

Pozastavená bude aj revádzka vybraných prímestských spojov Arrivy v Nitre

Prevádzka vybraných spojov bude pozastavená aj v prímestskej autobusovej doprave v prevádzkach Nitra a Zlaté Moravce. Stane sa tak od pondelka 6. decembra až do odvolania. Dôvodom je nadmerný výpadok vodičov, informovala Arriva Nitra.

K úprave režimu premávky pristúpila spoločnosť aj v mestskej hromadnej doprave v Nitre, kde budú linky v pracovných dňoch premávať ako počas prázdnin. Na zvládnutie prepravy školskej mládeže bude vypravených či predĺžených viacero spojov navyše oproti prázdninovému režimu.

Dočasne pozastavené sú spoje Nitra – Vráble s odchodom o 13.20 h, Vráble – Nitra (14.10 h), Svätoplukovo – Nitra (7.15 h), Šaľa – Nitra (6.05 h), Nitra – Šaľa (15.10 h), Nitra – Duslo, hlavná brána (5.15 h), Malé Chrašťany – Beladice (4.55 h), Zlaté Moravce – Vráble (5.10 h), Vráble – Zlaté Moravce (6.00 h), Zlaté Moravce – Vráble (14.10 h), Vráble – Zlaté Moravce (14.05 h), Pustý Chotár – Zlaté Moravce (4.55 h). Cez Choču pôjde spoj 407414/2. Premávať nebudú ani spoje Zlaté Moravce – Mochovce (6.35 h), Mochovce – Zlaté Moravce (7.10 h), Zlaté Moravce – Obyce (7.00 h) a Obyce – Zlaté Moravce (7.15 h).

Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button