Cestná doprava

Arriva nevypravila desiatky spojov

Arriva nevypravila desiatky spojov. Pre chorobnosť vodičov Arriva nevypravila desiatky spojov, situáciu rieši.

Regionálny autobusový dopravca na území Bratislavského kraja, spoločnosť Arriva, zaznamenal opäť problémy s vodičmi. Pre ich zvýšenú chorobnosť nevypravil v pondelok niekoľko desiatok spojov na regionálnych autobusových linkách. Bratislavská integrovaná doprava (BID) apeluje na minimalizovanie výpadkov, spoločnosť deklaruje, že podnikla kroky na stabilizáciu situácie.

„Dopravca nám avizoval výpadky v nedeľu (17. 7.). Odôvodnil ich náhlou zvýšenou chorobnosťou vodičov,“ uviedla Eva Vozárová, hovorkyňa BID ako koordináta Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Nečakané výpadky nevedel podľa nej dopravca nahradiť aj v súvislosti s čerpaním dovoleniek.

Podľa BID sa dá predpokladať, že výpadky budú v najbližších dňoch pokračovať. Na dopravcu preto apeluje, aby vyvinul maximálne úsilie a prijal opatrenia na ich minimalizovanie. Cestujúcim zároveň odporúča, aby sledovali webovú stránku dopravcu, kde zverejňuje spoje, ktoré v daný deň nebudú vypravené.

Arriva nevypravila desiatky spojov

Pod zvýšený počet práceneschopných vodičov sa podľa dopravcu podpisuje zhoršujúca sa epidemiologická situácia. Ubezpečil však, že situáciu rieši. „Podnikli sme všetky kroky, aby sme situáciu stabilizovali, takže na utorok (19. 7.) sa nám podarilo obmedziť výpadok na iba desať spojov,“ povedala pre TASR Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločnosti Arriva na Slovensku.

V pondelok spoločnosť podľa jej vyjadrení vypravila v Bratislavskom kraji spolu 1671 spojov prímestskej autobusovej dopravy. Zaznamenaný výpadok tak bol na úrovni troch percent spojov podľa platného cestovného poriadku. Dopravca však zároveň prosí cestujúcu verejnosť o pochopenie, odporúča tiež overiť si pred cestou, či spoj bude vypravený bez obmedzenia.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button